Essäer om Universum

Essäer om Universum - Inger Stjernqvist | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Inger Stjernqvist
DIMENSIONERA
9,32 MB
FILNAMN
Essäer om Universum.pdf
ISBN
5009341302760

BESKRIVNING

Har allt som finns uppstått ur ingenting? Består allt som finns i grunden av små strängar som vibrerar i (minst) tio dimensioner? Är allt som är matematiskt möjligt även fysikalisk möjligt? Många fysiker hävdar att det är så. Andra kallar dessa teorier för metafysiska hypoteser, sagor eller "inte ens fel". Här finns ingen vetenskapligt konsensus.Däremot är fysikerna eniga om att kvantfysiken och den allmänna relativitetsteorin inte passar ihop. Likaså att det råder allvarliga motsägelser mellan elementarpartikelfysikens standardmodell och den kosmologiska standardmodellen, där innehållet i den förstnämnda endast omfattar fyra procent av den sistnämnda. Skillnaden utgörs av det som kallas mörk materia och mörk energi.Hur kan en nyfiken och beläst tekniker och naturvetare förstå den moderna fysikens fascinerade teorier, motsägelser och gåtor? Författarens eget svar framgår av bokens essäer.

Essän går att jämföra med en debattartikel eftersom du ska föra ett resonemang och komma med egna åsikter. Skillnaden är att du inte måste komma fram till ett entydigt svar.

För dig som älskar böcker! I åtta essäer på kollisionskurs med populära föreställningar om den senaste matematiken och fysiken avslöjar Ulf Danielsson en blind fläck i den västerländska vetenskapens historia: Från... Läs mer » Astronomi : en bok om universum av Claes-Ingvar Lagerkvist, Kjell Olofsson.

RELATERADE BÖKOR