Konst, kön och blick - Feministiska bildanalyser från renässans till postmodernism

Konst, kön och blick - Feministiska bildanalyser från renässans till postmodernism - Anna Lena Lindberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anna Lena Lindberg
DIMENSIONERA
9,54 MB
FILNAMN
Konst, kön och blick - Feministiska bildanalyser från renässans till postmodernism.pdf
ISBN
1043965845812

BESKRIVNING

Kulturella föreställningar om kön har spelat en central men förbisedd roll i tidigare forskning om konst och konstskapande. Med KONST, KÖN OCH BLICK introduceras för första gången en samlad översikt över ledande internationell forskning på detta område för en nordisk publik. Antologin, som består av sex essäer, inleds med den banbrytande och numera klassiska ”Varför har det inte funnits några stora kvinnliga konstnärer” Det övriga urvalet speglar den vitala och mångsidiga utveckling som följt på Nochlins feministiska utmaning av den etablerade konsthistorien. Exemplen från renässansen porträttkonst till dagens fotobaserade bilder visar att könsperspektivet är en infallsvinkel som låter sig förenas med en rad olika teorier och metoder, oavsett om konstverket gjorts av en man eller en kvinna, om det är män eller kvinnor som gestaltas i bild eller om fokus ligger på historien eller nuet.Boken, som är rikt illustrerad, vänder sig till lärare och studenter på universitet, i gymnasieskola och i folkbildningen, och till alla konstintresserade.

Sendes innen 1-3 virkedager. Kjøp boken Konst, kön och blick - Feministiska bildanalyser från renässans till postmodernism av Anna Lena Lindberg (ISBN 9789144102399) hos Adlibris.com.

Köp boken Konst, kön och blick - Feministiska bildanalyser från renässans till postmodernism av Anna Lena Lindberg (ISBN 9789144102399) hos Adlibris. Fri frakt.

RELATERADE BÖKOR