Jämtland : landskapets kyrkor

Jämtland : landskapets kyrkor Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
3,1 MB
FILNAMN
Jämtland : landskapets kyrkor.pdf
ISBN
1402132224410

BESKRIVNING

Forskningsprojektet sockenkyrkorna, kulturarv och bebyggelsehistoria presenterar i denna rapport en sammanfattande översikt av kyrkobyggandet i landskapet Jämtland från medeltiden till 1950. Rapporten är en del i en serie där samtliga landskap ingår. Projektresultaten kommer även att redovisas i en tryckt volym om kyrkorna i hela landet, samt genom uppgifter som i samarbete med Riksantikvarieämbetet görs tillgängliga via Internet.Det tvärvetenskapliga projektet sockenkyrkorna har med stöd från Riksbankens Jubileumsfond pågått 1996–2001. Anslaget förvaltas av Riksantikvarieämbetet. Projektet har som mål att behandla Sveriges kyrkor byggda före 1950, med tonvikt på de ca 2600 församlingskyrkorna. Kyrkorna och deras närmiljö studeras både som element i landskapet och i bygden, och som byggnadsverk och kyrkorum. Projektet behandlar alltså i första hand de huvudkyrkor som kan knytas till kända socknar och församlingar. Socken och församling används här som synonymer och avser den minsta territoriella enheten inom Svenska kyrkan.

Skickas inom 7-10 vardagar. Köp Härjedalen : landskapets kyrkor av Jakob Lindblad på Bokus.com. Jämtland : landskapets kyrkor Jakob Lindblad Häftad.

Dessa gjordes - för alla kyrkor som är skyddade av kulturminneslagen - på uppdrag av Västerås stift under åren 2004-2006 av antikvarierna Rolf Hammarskiöld och Jean-Paul Darphin. Hällesjö socken i Jämtland ingår sedan 1974 i Bräcke kommun och motsvarar från 2016 Hällesjö distrikt.. Socknens areal är 890,90 kvadratkilometer, varav 831,80 land [1] År 2000 fanns här 888 invånare [2].Kyrkbyn Hällesjö med sockenkyrkan Hällesjö kyrka ligger i socknen. Håsjö gamla kyrka tillhör Hällesjö-Håsjö församling i Härnösands stift.

RELATERADE BÖKOR