Lou Reed – Intervjuer

Lou Reed – Intervjuer - Cyril Hellman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Cyril Hellman
DIMENSIONERA
6,72 MB
FILNAMN
Lou Reed – Intervjuer.pdf
ISBN
7443255855367

BESKRIVNING

Ena sidan av Lou Reed ville vara en gitarrhjälte, något han aldrig var. En annan sida ville vara litteratur och finkultur. Textmässigt var han också på samma nivå som Bob Dylan och Leonard Cohen (vilka han nog kände mindervärdeskomplex gentemot), fast mer stringent än Dylan. För att få den långa intervjun med honom för Svenska Dagbladet var villkoret att inte hamna på nöjessidorna utan på kultursidorna, och prata om hans fotobok Emotions in Action och alltså inte om musik. Lou Reed är känd för att se det som en sport att förolämpa journalister. Även legendariska journalister som Nick Kent och Lester Bangs, vars världar kretsade kring Lou Reed, fick utså spott och spe. Inför intervjun bestämde jag mig för att bara ta emot och ge honom kärlek. Det är rörande att läsa hur han först är otrevlig mot mig och sedan, när jag smickrar honom med att min granne inspirerats av boken och att stor konst är sådan som inspirerar andra, vänder han i attityd. Jag har gjort flera hundra intervjuer och vill nog påstå att jag aldrig smörat för något otrevligt intervjuoffer på det här sättet. Men för mig var Lou Reed speciell. Mamma spelade Velvet Underground för mig redan i femårsåldern. Lou Reed blev senare en dörröppnare för mig som fick mig intresserad av litteratur, att bilda band, att börja skriva, att skildra och leva gata. På gott och ont. Har man som tioåring suttit och analyserat texter som ”Heroin” och ”I’m Waiting for the Man” så är det klart att man så fort man blivit torr bakom öronen provar knark. Å andra sidan, utan Lou Reed hade jag inte känt så många transvestiter i New York och Stockholm.Cyril HellmanStockholm, 29 oktober 2013Cyril Hellman är prisbelönt journalist och författare. Han har tidigare skrivit böckerna Gå Johnny, gå, gå (2005), Stefan Jarl – en intervjubok (2008) och Liten vinge (2013). Han blev 2010 utsedd till Årets krönikör av Sveriges tidskrifter för sina krönikor i Situation Stockholm.Lewis Allen "Lou" Reed, född 2 mars 1942 i Brooklyn, New York, död 27 oktober 2013 på Long Island, New York, var en amerikansk rockmusiker, sångare, gitarrist och låtskrivare.

91-7423-242-8, 978-91-7423-242-4 : Antal sidor: 25 sidor: Klassifikation: Ijz Reed, Lou Lz Reed, Lou: Finns på följande bibliotek. 0 av 1 exemplar finns att låna, Finns inne 50+ videos Play all Mix - Lou Reed - rare NZ interview (1984) YouTube Frank Zappa - Interview - 12/8/1984 - unknown (Official) - Duration: 18:59.

En annan sida ville vara litteratur och finkultur. Textmässigt var han också på samma nivå som Bob Dylan och Leonard Cohen (vilka han nog kände mindervärdeskomplex gentemot), fast mer stringent än Dylan.

RELATERADE BÖKOR