Alla är vi stora romaner : Erik Beckman som litteratur-, musik- och kulturkritiker 1965-1995

Alla är vi stora romaner : Erik Beckman som litteratur-, musik- och kulturkritiker 1965-1995 - Erik Beckman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Erik Beckman
DIMENSIONERA
11,74 MB
FILNAMN
Alla är vi stora romaner : Erik Beckman som litteratur-, musik- och kulturkritiker 1965-1995.pdf
ISBN
3233428437972

BESKRIVNING

Erik Beckmans författarskap är ett av Sveriges mest excentriska.Hans gärning som kritiker var inte mindre radikal, och hans subjektiva och underhållande stil har varit mycket inflytelserik på den svenska litteraturkritiken. Nu samlar och presenterar författaren Malte Persson ett större urval av Erik Beckmans kritik i en volym.Erik Beckman föddes 1935 i Vänersborg. Han debuterade 1954 med diktsamlingen Farstu. Modernista har tidigare utgivit romanen Inlandsbanan i sin serie Moderna svenska klassiker. Malte Persson är född 1976 och bosatt i Stockholm. Han debuterade 2002 med romanen Livet på den här planeten och gav hösten 2008 ut den historiska romanen Edelcrantz förbindelser. Han är också verksam som kritiker, främst i Expressen.Pressröster:»Det som gör denna skräcködla till kritiker så läsvärd och njutbar är att han behandlar kritiken som en litterär genre. Det är inte vad Beckman tycker utan hur han skriver som är huvudsaken. Han dömer genom sin stil.«Magnus William-Olsson, Aftonbladet»Denna starkt stimulerande och ännu verksamma litteraturkritik har nu Malte Persson ställt samman i volymen Alla är vi stora romaner. Med sina redaktörsintroduktioner och sitt tematiserade upplägg har det blivit en föredömlig utgåva«Tomas Forser, Göteborgs-Posten

Köp boken Alla är vi stora romaner: Erik Beckman som litteratur-, musik- och kulturkritiker 1965 - 1995 av Erik Beckman, Malte Persson (ISBN 9789177818595) hos Adlibris. Alltid bra priser och snabb leverans.

... Boktipset är platsen för dig som älskar att läsa, recensera och tycka till om böcker. Åsa Beckman, född 1961 [1], är en svensk litteraturkritiker på Dagens Nyheter.Hon var redaktör för Bonniers Litterära Magasin åren 1987-1990.

RELATERADE BÖKOR