Modernismens åldrande : Theodor W. Adorno och den moderna konstens kris

Modernismens åldrande : Theodor W. Adorno och den moderna konstens kris - Björn Billing | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Björn Billing
DIMENSIONERA
9,13 MB
FILNAMN
Modernismens åldrande : Theodor W. Adorno och den moderna konstens kris.pdf
ISBN
2337223895335

BESKRIVNING

Har den moderna musiken hamnat i en återvändsgränd? Har den förlorat stinget, börjat röra sig med tomma gester, invaggats i en falsk trygghet inom kulturlivets institutioner? Det ansåg filosofen och sociologen Theodor W Ardorno (1903-69) vid mitten av 50-talet. Det unga avantgardet var inte sent med att reagera på denna vidräkning från en av modernismens skarpaste och mest inflytelserika analytiker. debattens vågor gick höga ingenting mindre än frågan om den radikala konstens identitet och framtidsutsikter stod på spel.Den här studien tar sin utgångspunkt i denna debatt. Diskussionen leder över till en genomgång av vissa mer allmäna idéer hos Adorno och ger en fyllig bild som inrymmer såväl hans konstuppfattning som civilisationskritik. Här placeras hans tänkande i sitt idéhistoriska sammanhang, bl.a. uppmärksammas Adornos tidiga akademiska verksamhet i Frankfurt am Main och hans ambitioner som tonsättare och kritiker i 1920-talets Wien.Modernismens åldrande är den första större studien om Adorno på svenska.

Köp boken Modernismens åldrande : Theodor W. Adorno och den moderna konstens kris av Björn Billing (ISBN 9789171395177) hos Adlibris.

Adorno och den moderna konstens kris av Björn Billing (ISBN 9789171395177) hos Adlibris.com. Fri frakt fra {0} kr.

RELATERADE BÖKOR