Fritiofs saga

Fritiofs saga - Selma Lagerlöf | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Selma Lagerlöf
DIMENSIONERA
6,6 MB
FILNAMN
Fritiofs saga.pdf
ISBN
1327768253379

BESKRIVNING

När nya Kungliga Operan utlyste en kompositionstävling tog den svenska musikpionjären och kompositören Elfrida Andrée kontakt med Selma Lagerlöf, varpå de 1894 skrev en opera tillsammans. Varken den, eller något av de övriga tävlande bidragen vann, och operan föll i glömska.Librettot bygger på Esaias Tegnérs diktepos Frithiofs saga – berättelsen om Frithiof, sonen till en storbonde och konungadottern Ingeborg. I Selma Lagerlöfs tappning får Ingeborg dock ett större utrymme; hon får en egen röst och egna tankar.Verket färdigställdes i två versioner, den ena i fyra akter, den andra i tre. Båda versionerna presenteras här i bokform för första gången.

I denna sändning får vi höra när Elfrida Andrées och Selma Lagerlöfs opera från 1894 framfördes i sin helhet för första ... Frithiofs saga (1831) Från Wikisource, det fria biblioteket. Hoppa till navigering Hoppa till sök.

Handkolorerad etsning ur tredje upplagan 1827. Frithiofs saga är ett diktverk av Esaias Tegnér, som första gången publicerades i bokform 1825; delar av verket hade tidigare publicerats i Götiska Förbundets tidskrift Iduna.

RELATERADE BÖKOR