Att välja : fyra samtal om grafisk design

Att välja : fyra samtal om grafisk design - Ström Peter, Jakobsson Mattias | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ström Peter, Jakobsson Mattias
DIMENSIONERA
4,6 MB
FILNAMN
Att välja : fyra samtal om grafisk design.pdf
ISBN
5289814627483

BESKRIVNING

För drygt sju år sedan blev vi tillfrågade att ställa ut på Sandvikens Konsthall. Vi hade då precis avslutat våra utbildningar och jobbat ihop under gemensamt namn i ett halvår. En stor del av vår första tid som Konst & Teknik gick åt till att diskutera vad det egentligen innebär att vara grafisk formgivare och hur vi ville förhålla oss till vårt yrke. Vi upplevde att det saknades ett kritiskt samtal om grafisk formgivning i ett större perspektiv, på ett sätt som vi kunde relatera till. Eftersom konsthallen i Sandviken låg vägg i vägg med ett bibliotek och ett designgymnasium så tyckte vi att det var ett passande tillfälle att försöka oss på att föra ett sånt samtal och presentera det som en bok för utställningens besökare. Nu, med facit i hand, kan vi konstatera att det kanske inte var det mest tillgängliga sättet att göra en utställning på, men vi tycker samtidigt att boken i sig är något av de bästa som vi gjort. För oss är resultatet ett tidsdokument som på många sätt är väldigt personligt, samtidigt som mycket av det vi pratar om fortfarande känns aktuellt. Sedan något år tillbaka är den första upplagan slut men vi får fortfarande förfrågningar från framför allt studenter som är intresserade av att ta del av diskussionen i boken. Av den anledningen har vi nu valt att återpublicera ”Att välja”, denna gång som print on demand-upplaga. Ett stort tack igen till Konsthallen i Sandviken som gav oss möjligheten att genomföra projektet och till de medverkande formgivarna Jens Schildt, Martin Frostner, Henrik Nygren och Andreas & Fredrika.Mattias JakobssonPeter StrömStockholm, april 2014

Tack! Bokdata - Ström Peter. Arbetsproverna för 2020 består av fyra olika uppgifter. Vi välkomnar lösningar utifrån grafisk formgivning och/eller illustration på alla uppgifter, det är upp till dig att välja.

I lördags var det startseminarium och kickoff för höstens kursdeltagare, som ska gå online-kursen som jag är kursansvarig i: Grafisk design. Online-kursen i grafisk design är femton veckor. Du lär dig färgens roll i design och kommunikation och vi talar om målgruppsstyrning genom design.

RELATERADE BÖKOR