Jag är utlänning vart jag än kommer En bok om Henry Parland

Jag är utlänning vart jag än kommer En bok om Henry Parland En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
11,97 MB
FILNAMN
Jag är utlänning vart jag än kommer En bok om Henry Parland.pdf
ISBN
2396586824761

BESKRIVNING

Henry Parland (1908 - 1930) kan anses vara den sista i raden av finlandssvenska lyriska modernister. Möjligen var han också den modernaste av dem alla. Han intresserade sig särskilt för den urbana populärkulturen, allt från reklamer och filmkonst till mode, dansmusik och fotografi.Boken är ett försök att berätta om Henry Parlands liv och i viss mån också om hans författarskap, från hans konfirmation 1915 till hans död i scharlakansfeber den 10 november 1930, i text och bild. Biografiska texter, framför allt brev varvas med dikter och essäer av Parland själv. Han liv målas upp, från barndomen i Tikkala utanför Viborg och skoltiden i Grankulla, via förbudslagstidens glada liv i Helsingfors, till exilen i Kaunas.

8-9 är en finlandssvensk författare bosatt i Stockholm. "Jag är ju utlänning vart jag än kommer" är ett urval brev av och till den finlandssvenska modernisten Henry Parland (1908-1930) och erbjuder fascinerande ögonblicksbilder. Men breven kunde ha återgetts i sin helhet med mer ingående kommentarer.

En bok om Henry Parland som kom ut på SLS i somras och recenserades i Ny Tid 33/2009. Isabella Rothberg (s.

RELATERADE BÖKOR