Mer än ett språk - En antologi om flerspråkigheten i norra Sverige

Mer än ett språk - En antologi om flerspråkigheten i norra Sverige En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
11,21 MB
FILNAMN
Mer än ett språk - En antologi om flerspråkigheten i norra Sverige.pdf
ISBN
3886245071019

BESKRIVNING

Två av Sveriges officiella minoritetsspråk finns i norra Sverige: samiska och meänkieli (tornedalsfinska). Under en stor del av 1900-talet utsattes de människor som har dessa språk som sitt modersmål för ett kraftfullt språkförtryck från den svenska staten – ett faktum som fortfarande är okänt för många i andra delar av Sverige. Här kan man läsa om vad detta gör med människors språkutveckling, självkänsla och identitet. Ämnet är akuellt även för alla de nya svenskar som växer upp utan att ha svenska som modersmål.Minoritetsspråkens ställning är en helt annan idag. År 2000 trädde en ny lag i kraft som har stärkt såväl språken som språkbrukarnas rätt till sitt eget modersmål. Boken behandlar i första hand frågor om språk och identitet, men följer även upp resultat av lagstiftningen.I boken medverkar några av landets främsta experter i ämnet, och texterna behandlar olika språkvetenskapliga, språksociologiska och språkpolitiska frågeställningar. Här finns också skönlitterära texter. Bland annat ingår en nyskriven novell av dramatikern och norrbottensförfattaren Mona Mörtlund och ett utdrag ur Mikael Niemis Mannen som dog som en lax.

uppl.] Publicerad: Stockholm : Norstedts akademiska förlag, 2007 Mer än ett språk är en antologi om minoritetsspråken samiska och tornedalsfinska (meänkieli). I texterna belyses på ett lättillgängligt sätt människorna och deras språk ur flera perspektiv.

Köp boken Mer än ett språk - En antologi om flerspråkigheten i norra Sverige hos oss! Mer än ett språk: en antologi om flerspråkigheten i norra Sverige (Kartonnage, 2007) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 1 butiker SPARA på ditt inköp nu! LIBRIS titelinformation: Mer än ett språk [Ljudupptagning] en antologi om två- och trespråkigheten i norra Sverige / redaktörer: Eva Westergren och Hans Åhl. Flerspråkighet på individnivå. I ordets bredaste bemärkelse är varje person som kan kommunicera med hjälp av mer än ett språk, antingen aktivt eller passivt, flerspråkig.Oftast använder man dock en snävare definition av begreppet där två- eller flerspråkighet anger en förmåga att använda språket på en likartad nivå som de som talar språket som (enda) modersmål. Aldrig mindre än hopp : griftetal .pdf Hämta Catharina ...

RELATERADE BÖKOR