Biblioteken och de nationella minoritetsspråken : en lägesbeskrivning

Biblioteken och de nationella minoritetsspråken : en lägesbeskrivning Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
8,31 MB
FILNAMN
Biblioteken och de nationella minoritetsspråken : en lägesbeskrivning.pdf
ISBN
3248203112194

BESKRIVNING

Om ett språk ska leva och utvecklas behöver språket synas mycket och fler unga behöver tala det för att utveckla det och föra det vidare. Generationer har förlorat sitt språk, assimilation har varit mycket effektiv på bekostnad av språket. Språkens status måste höjas. Dessa är återkommande teman i intervjuerna som genomförts i denna undersökning, som färdigställts som en del i KB:s uppdrag att ha nationell överblick, och också utgör ett underlag till arbetet med en nationell biblioteksstrategi.

Skickas inom 1-3 vardagar. Köp boken Biblioteken och de nationella minoritetsspråken : en lägesbeskrivning (ISBN 9789170003554) hos Adlibris.

Men det är inte glasklart vad som egentligen förväntas av biblioteken ... De fem nationella minoritetsspråken är: finska, jiddisch, meänkieli, romska och samiska. Svenskt teckenspråk räknas inte som ett nationellt minoritetsspråk, men samhället har enligt språklagen ett ansvar att skydda och främja också det svenska teckenspråket.

RELATERADE BÖKOR