De svenska översättningarna av Omar Khayyam

De svenska översättningarna av Omar Khayyam - Nils Wiklund | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Nils Wiklund
DIMENSIONERA
3,23 MB
FILNAMN
De svenska översättningarna av Omar Khayyam.pdf
ISBN
7876615877586

BESKRIVNING

Få poeter har blivit så tolkade och omtolkade som den persiska skalden och astronomen Omar Khayyam (d. 1123). Bara till svenska finns ett tiotal olika återgivningar. Nils Wiklund, psykolog och själv översättare av persisk litteratur, presenterar i sin nya bok bredden och djupet på dessa försök, som delas in i två grupper: vidaretolkningar efter Edward Fitzgeralds engelska översättningar samt direktöversättningar från persiska. Från Arvid Gerhard Damm och Frank Heller till Akbar Golrang och Sven Christer Swahn tar vi del av de olika översättningsstrategier som möjliggjort ”det omöjliga”, att översätta poesi från ett främmande språk! Ett kapitel ägnas Eric Hermelin, vars tolkningar av persisk litteratur (sammanlagt 8.700 sidor) förlänade honom en hedersmedalj från Shahen av Iran, levererad 1942 av den iranske ambassadören till översättaren på Sankt Lars sjukhus i Lund. Nils Wiklund har tidigare översatt ”Det var en gång”, genombrottsverket från 1922 av M-A Jamalzadeh, den moderna iranska litteraturens grundare (Alhambra, 2015).

Skickas inom 3-6 vardagar. Få poeter har blivit så tolkade och omtolkade som den persiska skalden och astronomen Omar Khayyam (d.

Köp boken De svenska översättningarna av Omar Khayyam hos oss! De svenska översättningarna av Omar Khayyam. av Nils Wiklund (Bok) 2017, Svenska, För vuxna Ämne: 0101, Fler ämnen: Litteraturvetenskap; Biografi; Indoiranska språk; Iranska språk; ...

RELATERADE BÖKOR