Radera : tippex, tusch, tråd och andra poetiska tekniker

Radera : tippex, tusch, tråd och andra poetiska tekniker - Lisa Schmidt | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lisa Schmidt
DIMENSIONERA
3,90 MB
FILNAMN
Radera : tippex, tusch, tråd och andra poetiska tekniker.pdf
ISBN
1587038528757

BESKRIVNING

Vad är raderingspoesi? Kan man skriva poesi med tippex, tråd och saxar? Eller med måleri, digitala transformationer, uteslutningar och överstrykningar i befintliga böcker? Radera ger en bred överblick och djupgående analyser av en hittills marginaliserad tradition i skärningspunkten mellan litteratur och bildkonst med fokus på verk från sent 1960-tal fram till idag av poeter och konstnärer från såväl Nordamerika och Asien, som Sverige och andra europeiska länder.Radera är en exposé över en återbrukande poesiform där textmediets gränser utmanas, och en undersökning av vad som sker i mötet mellan texter som agerar i och på varandra. Här synliggörs hur dialoger upprättas mellan den poesi som raderar och de texter som raderas dialoger som sträcker sig över både tid och rum och som artikuleras med långt mer än bara ord.Radera är Lisa Schmidts doktorsavhandling i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.  Lisa Schmidt har tidigare utkommit med dikt­sam­ling­en Kärrmunsblomma, eller berättelsen om hur fadern försvinner i en symbolisk trädgård (2007) samt barndiktboken Plocka bumlingbaluns (2011).   

tålamod och en viss förmåga till multitasking för att ta sig igenom 'Radera'. Övriga svenskar som Lisa Schmidt tar upp är Åke Hodell, ...

Glänta produktion, 288 s. Radera - tippex, tusch, tråd och andra poetiska tekniker Fotnot: Lisa Schmidt har tidigare utkommit med diktsamlingen Kärrmunsblomma, eller berättelsen om hur fadern försvinner i en symbolisk trädgård (Bladstaden, 2007) samt barndiktboken Plocka bumlingbaluns (Bladstaden, 2011). Författare: Lisa Schmidt: ISBN: 9789198484922: Förlag: Glänta produktion Förlagsort: Göteborg Publiceringsår: 2018: Publicerad vid: Institutionen för ... och slutföra sin bok och därmed komma i åtnju-tande av socialt erkännande och synlighet. Detta förutsätter behärskning av den svåra och exklusiva konsten som är skrivande.

RELATERADE BÖKOR