Dikt och ideologi. Gösta Åhgrens, Lars Huldéns och Claes Anderssons 1960–1970-talspoesi

Dikt och ideologi. Gösta Åhgrens, Lars Huldéns och Claes Anderssons 1960–1970-talspoesi - Anna Möller-Sibelius | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anna Möller-Sibelius
DIMENSIONERA
3,92 MB
FILNAMN
Dikt och ideologi. Gösta Åhgrens, Lars Huldéns och Claes Anderssons 1960–1970-talspoesi.pdf
ISBN
2023765701460

BESKRIVNING

Anna Möller-Sibelius undersöker den finlandssvenska poesin under 1960- och 1970-talen utgående från tre centrala författare: Gösta Ågren, Lars Huldén och Claes Andersson. Hon diskuterar motsättningen mellan socialt engagemang och poesins genrekrav, och visar att den konflikten är produktiv. Perspektivet är idéhistoriskt.Förortsliv, mentalvård, tv-program, kärnvapenhot, demonstrationståg och blasfemiska Jesus-dikter är exempel på sådant som behandlas i bokens kontextualiserande diktanalyser. Dessa ämnen krävde ett nytt formspråk och stimulerade till experiment och kommunikation med läsaren. Analyserna nyanserar samtidigt bilden av 1960- och 1970-talen genom att återknyta till en idealistisk tradition och blicka framåt mot en socialkonstruktivistisk syn.Dikt och ideologi lyfter fram en färgstark men förbisedd fas i den finlandssvenska poesihistorien. Det är en period då de tre poeterna var unga och framstod som en generation med en gemensam agenda: att skriva social dikt. Möller-Sibelius läsningar bygger på tanken att dikterna alltjämt kan roa, oroa, engagera – och kanske åstadkomma förändring.

Lyrik Lars Huldén Akademiska dikter och visor 437 s. Svenska litteratur­sällskapet i Finland Benny Anderssons Orkester Med Helen Sjöholm Cd ,Lp Cornelis Vreeswijk Sjunger Taube Hertzberg, Fredrik: "Mitt språk är ej i orden".

Tillfälligt slut. Köp boken Hjärtats rum : valda dikter 1962-2012 av Claes Andersson (ISBN 9789515230065) hos Adlibris.

RELATERADE BÖKOR