Petrarca och litteraturen

Petrarca och litteraturen - Anders Bergman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anders Bergman
DIMENSIONERA
12,78 MB
FILNAMN
Petrarca och litteraturen.pdf
ISBN
8578398020836

BESKRIVNING

Francesco Petrarca är mest känd för sina kärleksdikter. Men han är också en av alla tiders största litteraturkännare och litteraturälskare. Som humanismens fader har han kommit att påverka vår syn på kultur och historia, intellektuell och akademisk verksamhet. Det är denne Petrarca som presenteras här för första gången i en längre studie på svenska. Med utgångspunkt i hundratals utdrag ur Petrarcas verk som aldrig tidigare översatts låter Anders Bergman en av de lärda livets portalfigurer komma till tals om litteraturens väsen och värde, former och företrädare. Varför ska man läsa? Hur ska man skriva? Vad skiljer god litteratur från dålig? Och hur blir man en framgångsrik författare?

Hans dikter på folkspråket italienska har gjort honom till en av Europas mest ... kristna dygden och den hedniska? Vi skall här stanna inför dygdeproblematiken, särskilt med tanke på hur den påverkade synen på så personliga delar av livet som. kärlek och vänskap.

Petrarca såg sina dikters Laura för första gången två år senare under midnattsmässan långfredagen den 6 april 1327 i kyrkan Sainte-Claire d'Avignon. Laura de Sade födde elva barn åt Hugues II de Sade: Paul, Audebert, Hugues III ... Petrarca i Provence fyller helt enkelt ett av många tomrum i den svenska trecentoforskningen (om italiensk konst och kulturhistoria på 1300-talet), en tid när Dantes, Boccaccios, Petrarcas och ... Dante och Den gudomliga komedin.

RELATERADE BÖKOR