Utan min slöja

Utan min slöja - Hussam Alkoblawi | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hussam Alkoblawi
DIMENSIONERA
3,7 MB
FILNAMN
Utan min slöja.pdf
ISBN
5989849068276

BESKRIVNING

Utan min slöja är en komplex roman om den arabiska kvinnans situation, som behandlar aktuella teman som flykt, kulturkrockar och integration. Framförallt handlar romanen om stark kvinnlig vänskap över kulturgränserna. Huvudkaraktärerna Faten, Roba och Rihab kommer från olika länder: flyktinglägret Shatila i Libanon, Irak och Tunisien. Av en rad anledningar tvingas de alla att fly till Sverige, där de slutligen hamnar i Malmö. I det nya landet blir dock inte allt som de tänkt sig. I sina diskussioner väjer Faten, Roba och Rihab inte för de svåra frågorna. Alla har de till exempel olika syn på slöjan. I den svarta soppåsen vid dörren låg slöjan och deshdashan. Aldrig mer skulle hon bära dem. Det pirrade i kroppen. Att äntligen få välja sitt liv. – FatenUtan slöjan var hon naken. […] ”Alla efterblivna araber respekterar mig bara för att jag har slöja. Utan den är jag oanständig och otuktig i deras ögon.”– Roba”Jag har äntligen tagit mod till mig att ta på mig slöjan.”– Rihab

Framförallt handlar romanen om stark kvinnlig vänskap över kulturgränserna. Huvudkaraktärerna Faten, Roba och Rihab kommer från olika länder: flyktinglägret Shatila i Libanon, Irak och Tunisien. Utan min slöja är en komplex roman om den moderna arabiska kvinnans situation, som inte väjer för de svåra frågorna som bland annat handlar om slöjan.

För dem var det orimligt att en individ väljer slöjan utan tvång, och att konversera med dem om komplexiteten verkade meningslöst. Jag gick från att vara ensam med min kritik till slöjan, till att vara ensam med att förstå slöjan.

RELATERADE BÖKOR