Den onödige mannen

Den onödige mannen - Erik Helmerson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Erik Helmerson
DIMENSIONERA
4,26 MB
FILNAMN
Den onödige mannen.pdf
ISBN
1145289984199

BESKRIVNING

När Peters dotter sextrakasseras på simhallen faller hans redan bräckliga medelklassliv samman. För första gången känner han sig maktlös, omgiven av våldsmän, oförmögen att försvara sig själv och sina älskade. Peter lever med sin hustru Ylva och deras 12-åriga dotter Sofi i en förort till Stockholm. På jobbet som journalist känner han sig som en föredetting, hans äktenskap haltar och hans dotter tycker att han är obeskrivligt pinsam. Tillsammans med sin bäste vän följer Peter ett av Stockholms fotbollslag. Men också på läktaren märker han hur våldet och hatet tar över.Peter strävar efter att göra det rätta, visa civilkurage och vara en god samhällsmedborgare som står upp för det han tror på. Men trots sin trygga medelklasstillvaro har han sakta men säkert börjat fyllas av ett farligt ursinne. En blandning av maktlöshet, självförakt och rädsla.I Den onödige mannen vill Erik Helmersson återupprätta den klass som annars präglas av dåligt samvete och ständigt ber om ursäkt för sin existens - ett medelklassens försvarstal.Sagt om boken:"En stark och utlämnande roman"Magnus Utvik; Gomorron Sverige"Erik Helmerson bygger scener med van hand, skildrar relationer med precision"Göteborgs-Posten"Helmerson prickar träffsäkert motsättningen som ligger mellan viljan att bevara det civiliserade genom att vara civiliserad och viljan att bevara det civiliserade genom att verkligen trotsa det som hotar oavsett om det är fotbollshuliganer eller mobbare."Svenska Dagbladet"Helmersons bok kan alltså läsas som ännu ett skri från en sårad och förvirrad manlighet, men det är inte helt rättvisande. Den onödige mannen är också en berättelse om civilkurage, om att göra motstånd mot dom andra och därigenom återvinna en förlorad självrespekt."Sydsvenskan"Helmerson har en skarp blick för allt som gör medelklasslivet motbjudande"Dagens Nyheter

[1]Helmerson är ledarskribent på Dagens Nyheter.Han är även filmkritiker och reporter på nyhetsbyrån TT Spektra samt skribent på Expressens kultursidor. [1]Han debuterade som författare i mars 2008 med romanen Blixthalka.I mars 2011 utkom Den onödige mannen och i april 2014 gavs hans tredje roman Au revoir, Magnus ut. Den onödige mannen / Erik Helmerson.

Den här gången är titeln Au revoir, Magnus och huvudpersonen är en kvinna, Maria, som hastigt lämnar sin man och hemmet i en stockholmsförort.. Den onödige mannen. av Erik Helmerson (Bok) 2011, Svenska, För vuxna Journalisten Peter lever en typisk medelklasstillvaro med fru och dotter.

RELATERADE BÖKOR