Mannen som såg tågen gå förbi

Mannen som såg tågen gå förbi - Georges Simenon, Lena Kåreland | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Georges Simenon, Lena Kåreland
DIMENSIONERA
4,64 MB
FILNAMN
Mannen som såg tågen gå förbi.pdf
ISBN
2673513429754

BESKRIVNING

»En av 1900-talets största författare.« | The Guardian  »Jag älskar Simenons romaner. Han får mig att tänka på Tjechov.« | William Faulkner Kees Popingas liv har sett likadant ut så länge han kan minnas. Den vaga, mystiska känsla han får av att se tåg passera, särskilt nattåg, är det enda som avviker från rutinerna. Men plötsligt faller hans värld samman, när hans chef visar sig vara en bedragare, företaget konkursmässigt och Kees själv ruinerad.  Han flyr sitt gamla liv med tåget till Amsterdam. Så småningom med ett annat tåg till Paris. Vid det laget, han vet det inte själv, är Kees mördare. Och den nederländska polisen är honom på spåren.   Mannen som såg tågen gå förbi [1938] är en av Georges Simenons främsta romaner, här i svensk översättning av Elisabeth von Törne-Arfwedson och med ett nyskrivet förord av Lena Kåreland, litteraturforskare och professor emerita vid Uppsala universitet.  GEORGES SIMENON [1903-1989], född 1903 i Liège, Belgien, död 1989 i Lausanne, Schweiz, var en närmast ofattbart produktiv författare, till cirka 300 romaner och 500 noveller. Allra mest känd är han som upphovsman till kriminalkommissarie Maigret, men han skrev också en rad romaner som med tiden kommit att räknas som klassiker. De mest hyllade och lästa är Mannen som såg tågen gå förbi och Snön var smutsig, som nu kommer i efterlängtade nyutgåvor. »Simenon har skrivit några av 1900-talets mest extraordinära mästerverk.« | John Banville »En verkligt underbar författare. Klar, enkel, fullkomligt samstämmig med den värld han skapar.« | The Observer »Den störste av dem alla, den mest genuina romanförfattare vi haft.« | André Gide 

av Georges Simenon (Bok) Svenska, För vuxna Upphov: Georges Simenon ; översättning av Elisabeth von Törne-Arfwedson: Originaltitel: L'homme qui regardait passer les trains: Format: Bok: Originalspråk: Franska: Kategori: För vuxna; ISBN: 91-0-075019-0, 978-91--075019- Hem; Skönlitteratur; Mannen som såg tågen gå förbi ; Mannen som såg tågen gå förbi Mannen som såg tågen gå förbi Skulle skrivit om ett litet evenemang jag halkade in på i går men saknade... inspiration, ska vi kalla det det? Så det blev lite bloggläsande, ljudmässigt ackompanjerat av herrar Fagerlind och Strand . Mannen som såg tågen gå förbi, an album by Basse Wickman on Spotify.

Där dras han in i äventyr som är farligare än han tänkt sig. Mannen som såg tågen gå förbi [1938] är en av Georges Simenons främsta romaner, här i svensk översättning av Elisabeth von Törne-Arfwedson och med ett nyskrivet förord av Lena Kåreland, litteraturforskare och professor emerita vid Uppsala universitet. Om Mannen som såg tågen gå förbi: Kees Popingas liv har sett likadant ut så länge han kan minnas. Den vaga, mystiska känsla han får av att se tåg passera, särskilt nattåg, är det enda som avviker från rutinerna.

RELATERADE BÖKOR