Treo, Enis och en till

Treo, Enis och en till - Maria Nilsson Thore | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Maria Nilsson Thore
DIMENSIONERA
7,61 MB
FILNAMN
Treo, Enis och en till.pdf
ISBN
8747589107990

BESKRIVNING

Augustnominerade Maria Nilsson Thore är tillbaka med ännu en underbar bilderbok.I samma tradition som Tove Jansson och Pija Lindenbaum skildrar hon livets tillkortakommanden och mänsklighetens nycker med en stor dos av humor och värme. Treo, Enis och en till är inget undantag.I området där zebrorna Treo och Enis bor i sitt radhus finns det ingenting som sticker ut. Alla hus ser likadana ut med lika välskötta gräsmattor. Inte ens hemma hos Treo och Enis händer det något spännande. De lever i en hopplöst långrandig tillvaro med samma vardagssysslor, dag ut och dag in.Allt oftare fantiserar Treo om att hitta på något roligt och annorlunda. När Enis plötsligt en dag är full av upptåg och galna idéer går Treos dröm i uppfyllelse. Det ena knasiga upptåget avlöser det andra. Men Treo anar oråd. Det är inte alls likt Enis. Snart står det klart att livet aldrig mer kommer bli som förr för Treo och Enis ... och en till. Boken är humoristisk och späckad med dråpliga situationer. Samtidigt ger den upphov till funderingar kring hur vi kan vara så olika trots att vi ser väldigt lika ut, och att alla har rätt att vara unika.Sagt om Petras prick:"Pricksäkert om starka känslor. /.../ Det är inte förvånande att Maria Nilsson Thore är Augustprisnominerad. Frågan är väl snarare varför det har dröjt så länge." - Åsa Warnqvist, Svenska DagbladetSagt om Bus & Frö på varsin ö:"Det är en fantastisk bildvärld som förmedlar både handling och stämning i ett fint samspel med den sparsmakade texten." - Sanne Näsling, Dagens Nyheter

Treo klampar helt enkelt tillbaka till sängen och riktigt känner… Och så har de lite olika manar, och färgerna är faktiskt inte exakt lika. "Treo, Enis och en till" är en sådan härlig pärla för både barn och vuxna.

Men den väcker också funderingar kring hur vi kan vara olika fastän vi ser väldigt lika ut, och att alla har rätt att vara helt unika.Sagt om Petras prick:"Pricksäkert om starka känslor. Zebrorna Treo och Enis gör samma sak varje dag. Treo är less på det, hen vill göra något annorlunda.

RELATERADE BÖKOR