De tio årstiderna : en diktsamling

De tio årstiderna : en diktsamling - Peter Gustavsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Peter Gustavsson
DIMENSIONERA
7,74 MB
FILNAMN
De tio årstiderna : en diktsamling.pdf
ISBN
9200335584026

BESKRIVNING

Solen smeker mitt sommarskinntill morgonkaffe på stilla stugaltanmedan världen rasar sammani min smartphone.I landet mellan den femtifemte och den sextinionde breddgraden är naturens skiftningar ständigt närvarande. Där finns vårvinter, vår, försommar, högsommar, sensommar, finhöst, fulhöst, svartvinter och vitvinter. På senare år har landet strax söder om Norra Ishavet också fått smaka på subtropisk sommar.Väderlekens växlingar utgör versmåttet för lyrikverket De tio årstiderna. Livets återkomst, blomning, vissnande och nedfrysning utgör ramen för en lågmäld poetisk vandring genom längtan, inställda uppror och den svåra konsten att leva tillsammans. Genom de trettio dikterna löper en reflektion om existensens förutsättningar i människans tidsålder – antropocen.Peter Gustavsson har en lång bakgrund inom folkbildning och arbetarrörelse och arbetar som utredare för Arbetarnas Bildningsförbund (ABF). Han har tidigare varit politisk redaktör för tidningen UppsalaDemokraten och medförfattare till flera fackböcker kring samhällsfrågor. Under åren 2015–18 var han ordförande för Uppsala kommuns kulturnämnd.Peter Gustavsson har medverkat med sin poesi i uppläsningar och antologier. De tio årstiderna är hans första diktsamling. Boken är formgiven av Påhl Sundström och Klas-Herman Lundgren har tagit författarporträtt.

Läsa 'Candide'./Undvika snöslasket.//Det är ett arbe... För samerna har klimatet och årstiderna stor betydelse och året är enligt den gamla kulturen indelat i följande åtta årstider: Som min första text på Poeter.se publicerar jag det poetiska förordet till min diktsamling "De tio årstiderna", som publicerades i augusti 2019 (Rotvälta förlag). De tio årstiderna Mellan den femtifemte och den sextinionde breddgraden ligger ett land, strax under Norra Ishavet.

Så tänkte när jag har läst drygt tio stycken så gör jag ett uppsammlingsinlägg ... så om man inte känner för att läsa någonting tjock bok så kan man bara ta en diktsamling. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom evelina varas Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag.

RELATERADE BÖKOR