Dikt 1598-1939 : svensk och finlandssvensk lyrik i uppläsning av svenska och finlandssvenska skådespelare

Dikt 1598-1939 : svensk och finlandssvensk lyrik i uppläsning av svenska och finlandssvenska skådespelare Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
3,46 MB
FILNAMN
Dikt 1598-1939 : svensk och finlandssvensk lyrik i uppläsning av svenska och finlandssvenska skådespelare.pdf
ISBN
1104668224666

BESKRIVNING

Aldrig förr har så många skådespelare läst så många dikter!Den svenska lyriken börjar på 1600-talet med att Hercules arla står upp en morgon i den berömda dikten av Georg Stiernhielm och sen pågår den sekel efter sekel. Och den finns på båda sidor Östersjön. Nu kan man för första gången! lyssna till alla de vackraste, viktigaste och mest kända dikterna: Almqvist och Bellman, Lenngren och Södergran, Fröding och Lina Sandell och många, många fler. Över hundra av våra allra främsta skådespelare, svenska och finlandssvenska, läser och mötena är ofta oväntade: Lena Endre tolkar Stagnelius, Mikael Persbrandt möter Erik Axel Karlfeldt och Stina Ekblad ger röst åt Zacharias Topelius, för att nämna några. Allt är samlat i en vacker box med 10 cd-skivor och två böcker.Stina Ekblad och Jan Dolata, båda skådespelare, har både gjort urval och svarat för den här unika produktionen.

Finns i lager, 821 kr. Information från förlaget .

Svenska kulturfonden. 2009 Uppläsning av dikter på cd-boxen Dikt -Svensk och finlandssvensk lyrik i uppläsning av svenska och finlandssvenska skådespelare.

RELATERADE BÖKOR