Mor & son : haiku och andra kortdikter

Mor & son : haiku och andra kortdikter - Daga Nyberg, Petter Larsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Daga Nyberg, Petter Larsson
DIMENSIONERA
6,46 MB
FILNAMN
Mor & son : haiku och andra kortdikter.pdf
ISBN
5326878100725

BESKRIVNING

Mor & Son är Daga Nybergs och Petter Larssons första gemensamma samling av haikuliknande kortdikter.Merparten av dikterna är skrivna i samband med resande, inspirerade av vandrande munkar i dåtidens Japan."Vi gillar Haikun som ofta handlar om vad som händer i naturen en viss årstid, en vardaglig ögonblicksbild alla kan känna igen.Som ett blixtfoto i ord!Shasei är ett uttryck för att bara skriva om vad man själv har upplevt. Haibun är vidare en ”reseskildring”, ursprungligen av de vandrande munkarna i Japan. Både mor och son får inspiration vid resor.Vi försöker fånga in det väsentliga, det karaktäristiska för en plats, en stad, ett land - i tiden."Så beskriver Daga Nyberg och Petter Larsson sin relation till den japanska kortdikten.Huvuddelen av dikterna är nedtecknade i både en svensk och engelsk version. "Ett fåtal dikter har sitt ursprung på engelska, men huvuddelen av de engelska versionerna är enkla översättningar från den svenska dikten, vilka säkert skulle kunna arbetas igenom mer för att stå på egna ben.”Daga Nyberg har tidigare bland annat utgivit Sällsamheter i Jämtland (1981), Solskatten - Samesagor och samesägner (1986), Vittran i fäbodland (1990), Rut i Skut (1994), Trond, Tora och halskragen (1998), I Sameland (2001) och Ta sig en stjärna (2010).Petter Larssons haiku återfinns i Svenska Haikusällskapets tidskrift Blåeld nr 7/2018, i nättidskriften Hedgerow: a journal of small poems #125/2018 och #126/2019 samt i Blithe Spirit; Journal of the British Haiku Society vol 29, nr 1. Han finns även representerad i Svenska Haikusällskapets antologi Genom Lövverket (2017).

149. Skuggorna ... Mor & son : haiku och andra kortdikter av Daga Nyberg, Petter Larsson.

H.) Auden, född 21 februari 1907 i York i North Yorkshire, död 29 september 1973 i Wien i Österrike, var en brittisk författare som ofta räknas till de främsta brittiska 1900-talspoeterna. Hans samlade verk tillhör några av de största inom brittisk litteratur, och uppgår till över 400 dikter samt lika många essäer och recensioner. Whoo-Ku Haiku: A Great Horned Owl Story (G.

RELATERADE BÖKOR