Kortisar Supplement

Kortisar Supplement - Per Sundström | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Per Sundström
DIMENSIONERA
11,5 MB
FILNAMN
Kortisar Supplement.pdf
ISBN
1822735182133

BESKRIVNING

Idén att skriva kortdikter kom till mig från Auden. W.H. Auden (1907-1973) skrev shorts, korta dikter, reflekterande, aforistiska, ibland komiska, ofta humoristiska ? som komplement till sina större, mer komplexa diktverk. Mina shorts kallas kortisar.Auden var diktaren som hade fått Nobelpriset 1964 om inte Svenska Akademien i ett anfall av existentiell svindel och diskutabel smak valt Sartre i stället. Men det är historia nu och kommer inte att hindra Auden från att lysa som det ljus i det mörka 1900-talet han var.Fyra volymer kortisar, Kortisar I?IV, publicerades 2009. De var till dels en kommentar till vad som hände i Sverige och världen åren 2008-2009 ? finanskrisens och alla andra moderna krisers år ? Föreliggande volym, Kortisar Supplement, kan ses som en efterskörd, när det klarnat över landskapet, inte minst för diktaren själv ? som efter hand förmår anlägga mer tidlösa betraktelser över liv och verksamhet på jorden. Kortisar kan bäras i fickan eller handväskan och tas fram vid tillfälle.Per Sundström, f. 1955, är medicinare, filosof och teolog: tidigare professor i medicinsk etik.

229. Den välsignade asocialiteten av Per Sundström.

Köp Farfar, far och son : genealogiska fantasier av Per Sundström på Bokus.com. Vad är kortisol? Kortisol är ett hormon som även kallas för "stresshormon" som produceras av binjurarna. Kortisol har en mängd olika funktioner där det i akuta stress-situationer kan kortisol hjälpa dig att prestera bättre, både fysiskt och mentalt, men på lång sikt är höga nivåer skadligt. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.

RELATERADE BÖKOR