Existentiell livssyn - kristen tro?

Existentiell livssyn - kristen tro? - Carl Gustaf Olofsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Carl Gustaf Olofsson
DIMENSIONERA
9,30 MB
FILNAMN
Existentiell livssyn - kristen tro?.pdf
ISBN
9415705898933

BESKRIVNING

Hur ska vi leva för att upplevelser av mening, förundran och hemhörighet i tillvaron ska kunna fördjupas? Vad kan urholka dessa livsviktiga kvaliteter?"Existentiell livssyn - kristen tro?" ger sig i kast med dessa viktiga frågor genom att argumentera för ett antal teser. Bland annat att det är avgörande för våra liv att vi förhåller oss ansvarigt respektive existensutforskande. Det sista innebär att allt bättre försöka förstå och acceptera den smärtsamma och utsatta sidan av våra existensvillkor.Ytterligare en tes är att det spelar en central roll för våra liv huruvida vi tror eller inte tror att vi människor rymmer möjligheten att bli allt mer älskande, förnuftiga och samarbetande varelser.Utifrån denna ram synliggörs två livshållningar; delaktighetens respektive likgiltighetens livshållning. Den existentiella tro-otro-problematik som utgör dess grund ingår i våra mänskliga existensvillkor. Vi lever i spänningen mellan dessa båda livshållningar. Vilken betydelse har det för våra liv vilken som får övertaget? Vad behöver vi för stöd från kultur och livssammanhang för att delaktighetens livshållning ska bli styrande i våra liv?Om bokens existentiella analyser är korrekta gäller de oberoende av om vi är kristna eller ateister, judar eller muslimer etc. Analyserna används efterhand som en tolkningsnyckel visavi kristen tro. Kristna begrepp, berättelser och talesätt börjar därigenom att allt som oftast ”tala” på nya och ibland utmanande sätt. Ytterligare ett viktigt spår är en annorlunda belysning av centrala demokrati- och värdefrågor.

Den är utgiven på Alternaliv förlag. (Den finns hos den stora eboksdistributör som hette Elib i januari 2014 och som i november 2016 bytte namn till Axiell Media).

Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris Hitta bästa priser på Existentiell livssyn - kristen tro? av Carl Gustaf Olofsson som e-bok (epub, pdf) eller ladda ner e-böcker gratis från biblioteket och läsa på din e-bokläsare eller ipad. Existentiell livssyn - kristen tro? (E-bok, 2014) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 3 butiker Betala inte för mycket - SPARA nu! Nätboken Existentiell livssyn - kristen tro? har i slutet av maj 2020 materialiserats som fysisk bok.

RELATERADE BÖKOR