Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, praktik och teori

Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, praktik och teori Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
7,40 MB
FILNAMN
Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, praktik och teori.pdf
ISBN
1307707457764

BESKRIVNING

Grundbok i litteraturvetenskap – historia, praktik, teori är en introduktion till litteraturämnets många och skiftande teorier och praktiker. Den perspektivrikedom som karakteriserar den litteraturvetenskapliga verksamheten i dag har ett antal gemensamma grunddrag eller teman som kan ingå i olika konstellationer och problemområden. I den här boken har skribenterna valt att se närmare på författare, läsare, medier, språk och historia.Varje grundtema ägnas ett kapitel som på så vis också belyser olika aspekter av den litteraturvetenskapliga mångfalden. Författarna visar hur några av de centrala diskussionerna historiskt sett ut kring respektive tema, vad de leder till i praktiken – som metoder – och vilka aktuella teoretiska strömningar som kan kopplas till dem. I slutet på varje tematiskt kapitel får läsaren även förslag på vidare läsning.Grundbok i litteraturvetenskap riktar sig till studenter i litteraturvetenskap på universitet och högskolor och till alla som på något vis söker en introduktion till hur litteraturvetare tänker och går tillväga i sina arbeten.

Carin Franzén, Studentlitteratur, Lund 2015 Carin Franzén, professor i språk och kultur, är redaktör för en ny studiebok i litteraturvetenskap. Och den är vad den heter: Grundbok i litteraturvetenskap.

Studentlitteratur. Lund 2015 Grundbok i litteraturvetenskap Historia, praktik och teori Grundbok i litteraturvetenskap - historia, praktik, teori är en introduktion till litteraturämnets många och skiftande teorier och ... Buy Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, praktik och teori by Franzén, Carin (ISBN: 9789144096421) from Amazon's Book Store.

RELATERADE BÖKOR