Mamma är bara lite trött

Mamma är bara lite trött - Sara Beischer | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sara Beischer
DIMENSIONERA
10,49 MB
FILNAMN
Mamma är bara lite trött.pdf
ISBN
5953647022428

BESKRIVNING

Exakt vad det är som skaver vet Minna inte. Bara att det känns som att hon inte gör rätt, eller tillräckligt. Det är så mycket att hålla koll på - leva upp till - vad man får äta nuförtiden, hur barnen ska uppfostras, och sexlivet som ska vara på topp.Minna fyller snart fyrtio. Runtomkring henne gör folk karriär. Själv jobbar hon som lärare. Den knappa fritid Minna har är schemalagd: träning, skjutsningar av barn, klassföräldrauppdrag, husrenovering, fredagsmys och middagsbjudningar.En dag faller Minna ihop. Hon får diagnosen utmattningssyndrom och blir sjukskriven en längre tid.När Minna påbörjar sin arbetsträning möter hon Iris, en långtidsarbetslös konstnär. Iris har varken haft en fast anställning eller lyckats med sina konstnärliga projekt. Ändå finner hon livet både meningsfullt och njutbart.Till en början ser Minna på Iris med avsmak, men utan att hon själv vet hur det går till blir Iris hennes vän - kanske den första riktiga vän Minna någonsin har haft.SARA BEISCHER debuterade 2012 med den uppmärksammade och prisade romanen Jag ska egentligen inte jobba här (återutgiven i pocket på Lind & Co, 2015). Året därpå utkom hon med Det finns råttor överallt utom på Antarktis, som också den lovordades.För Mamma är bara lite trött har Sara belönats av samfundet De Nio och fått Hallandspostens Kulturpris."jag [känner] igen mig; hon skriver om nutiden i koncentrat. [...] en bok som ställer besvärliga frågor, inte en bok som ger välputsade svar."Lotta Olsson, Dagens Nyheter, om Mamma är bara lite tröttPressröster om Jag ska egentligen inte jobba här:"En ovanligt stark debut som är svår att sluta tänka på."Hallandsposten"En oumbärlig skildring av vården idag."Göteborgs-Posten"Smårolig, drastisk och empatisk. [...] Beischer [lyckas] levande och lättillgängligt gestalta vad det neutrala begreppet `äldrevård konkret och existentiellt innebär.`"Aftonbladet

Huset ska vara snyggt, jobbet ska skötas, äktenskapet skall vårdas, barnens aktiviter fyller både kvällar och helger, man ska träna, åka på spa-helger med väninnor och bokcirkla svår litteratur. Mamma är bara lite trött (Pocket, 2017) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 7 butiker Betala inte för mycket - SPARA nu! Mamma är bara lite trött är indelad i två delar. En som skildrar vägen mot undergång och en som handlar om att samla ihop sig.

Kanske för att många lever som Minna, utan att reflektera över vad det är som verkligen är meningsfullt i just deras liv. Personligen ser jag fram mot en bok på samma tema som Mamma är bara lite trött, men ur Mamma är bara lite trött.

RELATERADE BÖKOR