De spräckliga : en irländsk barndom

De spräckliga : en irländsk barndom - Hugo Hamilton | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hugo Hamilton
DIMENSIONERA
4,64 MB
FILNAMN
De spräckliga : en irländsk barndom.pdf
ISBN
8832933248508

BESKRIVNING

»Vi har inte bara ett språk och en historia. Vi sover på tyska och vi drömmer på iriska. Vi skrattar på iriska och vi gråter på tyska. Vi är tysta på tyska och vi talar på engelska. Vi är spräckliga.»  I sin hyllade memoarbok De spräckliga skildrar Hugo Hamilton sina barndomsår i 1950-talets Dublin. Kluven mellan den obeveklige faderns iriska nationalism och den kärleksfulla moderns tyska förflutna förmedlar författaren med barnets blick en hel familjs längtan efter ett land och ett språk som den kan kalla sitt eget.  Den irländske författaren Hugo Hamilton föddes 1953 i Dublin, där han idag är bosatt och verksam som författare. Sitt stora genombrott fick han med De spräckliga. Förlaget gav 2018 ut den fristående fortsättningen Sjömannen i garderoben.  »De spräckliga är en fängslande och bitvis mycket rolig roman. Barndomsskildringar är nästan omöjliga att skriva utan att det blir antingen sött eller pompöst, men Hamilton hör till de få som lyckats. ... En närmast hisnande berättelse om hur en familj sitter fast i historiens skruvstäd.» Dagens Nyheter»Hamiltons berättelse är unik.»  Norrbottens-Kuriren »Det är mörkt, tragiskt, varmt och roligt.»   Kulturnytt, SR P1  »Fullständigt fri från sentimentalitet skriver Hamilton in sin familj i en historia fylld av språkets sprängkraft och individens envisa motstånd.»  Helsingborgs Dagblad »Hugo Hamiltons stilsäkra roman är i stället en vemodig berättelse om språklig hemlöshet, utanförskap och familjekärlek, helt fri från minsta antydan till bitterhet.» Svenska Dagbladet 

Köp boken De spräckliga : en irländsk barndom av Hugo Hamilton (ISBN 9789186497699) hos Adlibris. Fraktfritt över 169 kr Alltid bra priser och snabb leverans.

Libyen, klansamhälle eller modern nationalstat? Per Helge: En skrovlig yta av liv. Ny bomb i Jerusalem.

RELATERADE BÖKOR