Donutekonomi : sju principer för en framtida ekonomi

Donutekonomi : sju principer för en framtida ekonomi - Kate Raworth | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kate Raworth
DIMENSIONERA
7,44 MB
FILNAMN
Donutekonomi : sju principer för en framtida ekonomi.pdf
ISBN
6595104941904

BESKRIVNING

”Jag betraktar Kate Raworth som det tjugoförsta århundradets John Maynard Keynes. Genom att ge ekonomin nya ramar gör hon det möjligt för oss att förändra vårt sätt att se på oss själva, vår belägenhet och vilka vi vill vara. Nu gäller det bara att omsätta hennes idéer i politik. Läs hennes bok och kräv sedan att makthavarna börjar arbeta mot dess mål: mänskligt välstånd i en levande värld som frodas.” /George Monbiot, "Guardian"För att klara de gigantiska globala utmaningar vi står inför under det här århundradet när det gäller klimatet, miljön och resurserna måste vi förändra vårt sätt att tänka på det ekonomiska området. Politiska förändringar, teknologisk utveckling och ökad ekologisk medvetenhet krävs förstås också. Men ekonomin har en fullständigt avgörande betydelse i sammanhanget. Uppfattningen att tillväxt och ännu mer tillväxt är lösningen på alla problem riskerar att blockera all verklig förändring.I den här boken presenterar ekonomen Kate Raworth – med många år Oxfam bakom sig – sju vägar till ett nytt ekonomiskt tänkande med mänsklighetens grundläggande livsvillkor i fokus. Raworths donutekonomi tar hänsyn till människors behov av social trygghet såväl som planetens behov av ett ekologiskt tak för mänsklig påverkan. Själva donutmodellen hjälper oss dessutom att visualisera vår belägenhet och våra möjligheter på ett klargörande vis.Raworth går igenom den konventionella nationalekonomins förutsättningar och begränsningar och visar hur man kan utveckla det ekonomiska tänkandet utan att offra det som nationalekonomin varit bra på. Men hon är också miljömässigt uppdaterad och bygger vidare på Johan Rockströms modell med nio planetära gränsvärden. Hennes bok ligger i miljödebattens absoluta framkant.Kate Raworth är nationalekonom och knuten till Oxforduniversitetets Environmental Change Institute och Cambridge­universitetets Cambridge Institute for Sustainability Leadership. Hon har tidigare arbetat för Oxfam som ”senior researcher” och har även varit involverad i arbetet inom UNDP, FN:s utvecklingsprogram.

Den ser ut som en donut - och alla blir ... Donutekonomi : sju principer för en framtida ekonomi PDF/ePUB download e-bok svenska på nätet. Kommentera.

Enligt Kate Raworth lyckades Bill Phillips med sin Moniacmaskin oavsiktligt illustrera vad hon menar är det fundamentala felet med det ekonomiska kretsloppet, nämligen att tillförseln av energi inte tas med i beräkningen. Kontakt. Mail: kundservice [at] daidalos.se Telefon: 0730352015 Postadress: Bergsjödalen 54b 415 68 Göteborg Högupplösta omslag finns att ladda ner på respektive boks infosida.

RELATERADE BÖKOR