Allt detta tillhör mig

Allt detta tillhör mig - Petra Hulova | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Petra Hulova
DIMENSIONERA
5,24 MB
FILNAMN
Allt detta tillhör mig.pdf
ISBN
5996827318199

BESKRIVNING

Allt detta tillhör mig är den fängslande och prisbelönta berättelsen om fyra generationer kvinnor i Mongoliet vars öden vävs in i varandra. En berättelse som tar sin början i det vidsträckta mongoliska landskapet med hästar, jakmjölk, den eviga grässtäppen, livet i de rökfyllda gererna och en systers alltför tidiga och tragiska död, för att sedan i längtan till storstaden fortsätta till Ulanbaatars fattiga betonghöghus, små serveringar, utbredd alkoholism, arbetet som prostituerad på bordell och en oäkta dotter.Historien berättas av de olika kvinnorna från sina perspektiv och kvinnornas och generationernas öden flätas samman alltmer i en historia med växlande relation mellan kärlek och förakt att utnyttjas och viljan till revansch. För kvinnoförtrycket och främ- lingsfientligheten är den samma för en farmor som för hennes barnbarn. Miljön och tiden kan vara en annan, men längtan efter någonting bättre är densammaAllt detta tillhör mig är en drabbande roman som inte lämnar någon oberörd.Ytterst läsvärd.Svenska DagbladetTa tillfället att läsa denna fantastiska mongoliska generationsroman. Man vet aldrig när något liknande dyker upp igen.Norrköpings-TidningAllt detta tillhör mig är nämligen en fullfjädrad familjekrönika av den typ som våra fördomar hävdar att bara en rejält livserfaren människa skulle kunna skriva, och det är alltid härligt att få sina fördomar skjutna i sank. För här ljuder livserfarenhetens mogna stämma alldeles distorsionsfri. Om än i lidandets alla tonarter.Dagens NyheterAtt hennes första roman prisbelönades och väckte stor uppmärksamhet har knappast med hennes ungdom att göra, utan med språket, suggestivt och personligt, och med den märkvärdiga berättelsen. Göteborgs-Posten

Romanen har sedan dess översatts till flera språk, bland annat engelska, tyska och holländska. - Jag la in allt jag hade varit med om fram till jag var 21 år i den boken, säger hon. Nummer: 3596 Titel: Allt detta tillhör mig Originalets titel: Pamet' mojí babicce Författare: Petra Hulová Översättare: Sophie Sköld Förlag: Ramus.

Samtidigt som de känslor och erfarenheter sin skildras är universella och likadana världen över, liksom det förtryck och den xenofobi ... Allt detta tillhör mig är den fängslande och prisbelönta berättelsen om fyra generationer kvinnor i Mongoliet vars öden vävs in i varandra. En berättelse som tar sin början i det vidsträckta mongoliska landskapet med hästar, jakmjölk, den eviga grässtäppen, livet i de rökfyllda gererna och en systers alltför tidiga och tragiska död, för att sedan i längtan till storstaden ... Inlägg om Allt detta tillhör mig skrivna av boozenbooks.

RELATERADE BÖKOR