Samhället och de unga lagöverträdarna

Samhället och de unga lagöverträdarna - Lars Clevesköld, Birgit Thunved, Anders Thunved | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lars Clevesköld, Birgit Thunved, Anders Thunved
DIMENSIONERA
10,51 MB
FILNAMN
Samhället och de unga lagöverträdarna.pdf
ISBN
4890669464761

BESKRIVNING

I boken beskrivs inledningsvis de allmänt brottsförebyggande insatser som särskilt avser unga människor. Härefter följer en beskrivning av samhällets åtgärder när ungdomar begår brott från det att misstanke om brott uppkommit till dess att domstolens dom har verkställts.Sedan föregående upplaga har ett flertal ändringar gjorts i den lagstiftning som gäller bland annat ungdomar i farozonen för att begå brott. Bland annat har boendeformen stödboende införts, liksom nya bestämmelser om avskildhet i den slutna ungdomsvården. Också andra lagändringar m.m. har föranlett ett stort antal revideringar i boken sedan föregående upplaga.Boken vänder sig till förtroendevalda och tjänstemän som i sin dagliga verksamhet i nämnder och förvaltningar ställs inför frågor som gäller brott av unga men också till statliga myndigheter som ska ta befattning med unga lagöverträdare. Boken är även avsedd att vara ett hjälpmedel för dem som i sin utbildning behöver sätta sig in i de regler som gäller då en ung människa har begått ett brott. Den kan även vara av intresse för enskilda som vill få en inblick i hur samhället reagerar mot ungdomskriminaliteten.

Rättssystemet har ofta fått kritik för att de unga lagöverträdarna inte möts av tillräckliga och tydliga reaktioner från samhällets sida.8 Den allmänna debatten återspeglar den dualistiska konflikt som råder mellan olika principer och perspektiv på brott och påföljder. Samhället och de unga lagöverträdarna. 566 kr (exkl.

Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen. Samhället och de unga lagöverträdarna (Häftad, 2015) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 1 butiker SPARA på ditt inköp nu! 4:e upplagan, 2010. Köp Samhället och de unga lagöverträdarna (9789139111214) av Lars Clevesköld och Anders Thunved på campusbokhandeln.se Samhället och de unga lagöverträdarna / Lars Clevesköld, Birgit Thunved, Anders Thunved.

RELATERADE BÖKOR