Sörjen som blev

Sörjen som blev - Anna Takanen | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anna Takanen
DIMENSIONERA
9,79 MB
FILNAMN
Sörjen som blev.pdf
ISBN
9367176956350

BESKRIVNING

”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen”, säger Anna Takanen.Pappa Timo kom 1942 som krigsbarn till Sverige. Han var då bara fyra år. Hemma rådde det finska fortsättningskriget, Timos pappa hade stupat i kriget och hans mamma hade inte råd med medicin när han blev sjuk. Trots några försök att återvända till Finland senare i livet kom han att stanna i Sverige.Sörjen som blev är en ömsint berättelse om hur Anna Takanen långsamt och alltmer smärtsamt nystar upp sin pappas familjehistoria och hur det är att vara barn till ett krigsbarn. Pappan och dottern åker till Finland, de pratar, han är länge tyst, men hon får honom att berätta mer och mer tills de båda inser att krig aldrig lämnar en i fred.

Anna Takanen , ... Anna Takanens pappa Timo kommer som krigsbarn till Sverige 1942.

Det ska dröja till slutet av "Sörjen som blev" innan läsaren får förklaringen till bokens lite poetiskt svårtydda titel. Anna Takanen har tidigare regisserat teaterföreställningen Fosterlandet, som handlar om de finska krigsbarnen. Nu debuterar hon som författare med romanen Sörjen som blev som skildrar hennes pappas historia: Timo Takanen var ett av de 80 000 barn som skickades till Sverige under kriget. Anna Takanen, född 1968, är verksam som skådespelare och regissör.

RELATERADE BÖKOR