Ivan Iljitjs död

Ivan Iljitjs död - Leo Tolstoj | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Leo Tolstoj
DIMENSIONERA
10,76 MB
FILNAMN
Ivan Iljitjs död.pdf
ISBN
8274779696138

BESKRIVNING

Ivan Iljitj har som medelålders, efter många års hårt arbete, uppnått en attraktiv tjänst som domare vid högsta domstolen. Men på toppen av sin karriär blir han som 45-åring sjuk, och efter en tid går det långsamt upp för honom att sjukdomen är dödlig. Vi möts av hans svängningar mellan hopp och rädsla för döden och hans känsla av orättvisa, att just han, i förhållandevis ung ålder, efter att ha levt ett ordnat liv, ska drabbas av sjukdom. Samtidigt skildras hans samspel med familj och vänner, som upplever umgänget med den sjuke som påfrestande, och de undviker helst att bli för involverade i hans lidande. När han konfronteras med döden erkänner han, under en existentiell kris, att han har förspillt sitt liv på en egoistisk maktlysten strävan efter tom status på bekostnad av nära relationer till andra. Det är en genomgripande historia om insikten av vår egen dödlighet, som varje människa någon gång i livet kommer att drabbas av."Tolstojs mest lysande, mest fulländade och mest komplicerade verk." ? Vladimir Nabokov"Jag är mer än någonsin övertygad om att Leo Tolstoj är den störste av alla författare som funnits någonsin och någonstans." ? Pjotr Tjajkovskij efter att ha läst Ivan Iljitjs död"Vid sidan av de stora romanerna Krig och fred och Anna Karenina brukar den korta berättelsen Ivan Iljitjs död betraktas som ett av Leo Tolstojs främsta verk." ? Bengt Jangfeldt i förordet till Ivan Iljitjs död

Till en början är Leo Tolstojs berättelse en dräpande satir över en kultur där social status betyder allt. Ivan Iljitjs död är historien om titelkaraktären som långsamt och plågsamt dör. Historien börjar när han har dött, men sedan börjar den om från början och ger en snabb resumé fram till den ödesdigra dagen han försöker sätta upp en gardin och faller illa. Ivan Iljitjs död [1886] är en av världslitteraturens bästa kortromaner.

Boken gavs ut på svenska första gången 1928. Boken handlar om hur Ivan Iljitj, en 45-årig domare i 1800-talets Ryssland, möter döden. Ivan Iljitjs död [1886] är en av världslitteraturens bästa kortromaner.

RELATERADE BÖKOR