Tills vattnet stiger

Tills vattnet stiger - Maryse Condé | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Maryse Condé
DIMENSIONERA
3,60 MB
FILNAMN
Tills vattnet stiger.pdf
ISBN
1686655309436

BESKRIVNING

Dramatisk berättelse från Karibien, av ständiga Nobelprisfavoriten Maryse Condé."Tills vattnet stiger är en förtätad, mångbottnad roman med stor lyskraft. - Svenska Dagbladet"En roman i världsklass." - CorrenTills vattnet stiger är en gripande berättelse om människans behov av gemenskap och tillhörighet, oavsett släktskap och nationell härkomst. Livet ter sig torftigt och ensamt för läkaren Babakar. Efter att ha tillbringat större delen av sitt liv i ett Afrika märkt av fattigdom och statskupper, har han slagit sig ner på sin mors hemö Guadeloupe. Slumpen gör att han får ta hand om barnet Anaïs vars mor Reinette dör vid förlossningen. Babakars liv får en helt ny mening och han bestämmer sig för att resa till Reinettes hemland Haiti för att söka efter Anaïs släktingar. Men Haiti plågas av politiskt våld och naturens raseri, och när Babakar börjar undersöka Reinettes bakgrund ställs han inför mörka hemligheter.Maryse Condé är född 1937 på Guadeloupe och anses vara en av den karibiska litteraturens främsta författare. Hon har skrivit ett tjugotal romaner och är flerfaldigt prisbelönad. Hon är professor emerita vid Columbia University i New York. Kritikerröster om Maryse Condés tidigare böcker på svenska: "En författare i Nobelprisklass." - Dagens nyheter"Om du har bestämt dig för att bara läsa en enda postkolonial roman i livet, är det Desirada av Maryse Condé du ska läsa. Den sammanfattar allt." - Borås Tidning

- Svenska Dagbladet "En roman i världsklass." - Corren Tills vattnet stiger är en gripande berättelse om människans behov av gemenskap och tillhörighet, oavsett släktskap och nationell härkomst. Livet ter sig torftigt och ensamt för läkaren Babakar. "Tills vattnet stiger är en förtätad, mångbottnad roman med stor lyskraft.

GPLäkaren Babakar lever i exil på Guadeloupe. Ödet låter honom få ta hand om flickan Anaïs, vars mor Reinette dör vid förlossningen.

RELATERADE BÖKOR