Ivan Iljitjs död

Ivan Iljitjs död - Leo Tolstoj | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Leo Tolstoj
DIMENSIONERA
7,54 MB
FILNAMN
Ivan Iljitjs död.pdf
ISBN
5918669637695

BESKRIVNING

Ivan Iljitj har som medelålders, efter många års hårt arbete, uppnått en attraktiv tjänst som domare vid högsta domstolen. Men på toppen av sin karriär blir han som 45-åring sjuk, och efter en tid går det långsamt upp för honom att sjukdomen är dödlig. Vi möts av hans svängningar mellan hopp och rädsla för döden och hans känsla av orättvisa, att just han, i förhållandevis ung ålder, efter att ha levt ett ordnat liv, ska drabbas av sjukdom. Samtidigt skildras hans samspel med familj och vänner, som upplever umgänget med den sjuke som påfrestande, och de undviker helst att bli för involverade i hans lidande. När han konfronteras med döden erkänner han, under en existentiell kris, att han har förspillt sitt liv på en egoistisk maktlysten strävan efter tom status på bekostnad av nära relationer till andra. Det är en genomgripande historia om insikten av vår egen dödlighet, som varje människa någon gång i livet kommer att drabbas av."Tolstojs mest lysande, mest fulländade och mest komplicerade verk." ? Vladimir Nabokov"Jag är mer än någonsin övertygad om att Leo Tolstoj är den störste av alla författare som funnits någonsin och någonstans." ? Pjotr Tjajkovskij efter att ha läst Ivan Iljitjs död"Vid sidan av de stora romanerna Krig och fred och Anna Karenina brukar den korta berättelsen Ivan Iljitjs död betraktas som ett av Leo Tolstojs främsta verk." ? Bengt Jangfeldt i förordet till Ivan Iljitjs död

Vilket utbyte döende cancerpatienter haft och har av Tolstojs visserligen drabbande roman är åtminstone för ... - Pjotr Tjajkovskij efter att ha läst Ivan Iljitjs död "Vid sidan av de stora romanerna Krig och fred och Anna Karenina brukar den korta berättelsen Ivan Iljitjs död betraktas som ett av Leo Tolstojs främsta verk." - Bengt Jangfeldt i förordet till Ivan Iljitjs död. Mer info. Ivan Iljitjs död av Leo Tolstoj Carolus-Duran Bengt Jangfeldt Johan Svensson ( E-media, Ljudbok, E-ljudbok, strömmande ) 2015, Svenska, För vuxna Ivan Iljitj har som medelålders, efter många års hårt arbete, uppnått en attraktiv tjänst som domare vid högsta domstolen. 'Ivan Iljitjs død' hedder den lille roman fra 1886 derfor naturligt nok, og den er en morbid fornøjelse af de sjældnere, der tilmed flyder perfekt og virkelig sjovt i Marie Tetzlaffs danske nyoversættelse.

MALMÖ Världslitteraturens Förlag MALMÖ Vitus Peterssons Bokindustri 1928 Pris: 141 kr. Mp3-skiva, 2015.

RELATERADE BÖKOR