Bitterfittan

Bitterfittan - Maria Sveland | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Maria Sveland
DIMENSIONERA
6,10 MB
FILNAMN
Bitterfittan.pdf
ISBN
2099727868585

BESKRIVNING

Sara är 30 år och redan bitter. En riktig bitterfitta faktiskt. Så en dag i januari när allt blir outhärdligt lämnar hon man och barn för en veckas tankepaus på tönt-Teneriffa.Med sig på resan har hon Erica Jongs 70-talsklassiker Rädd att flyga, och hon läser och undrar hur det kunde gå så långt att hon längtar mer efter en hel natts sömn än ett knapplöst knull.Det var ju inte så här det skulle bli. Hon drömde ju bara om kärleken som alla andra.Sara känner sig lurad och bitter när hon tänker på alla kvinnor hon känner som liksom hon dräneras på energi i familjefängelset. Är det ett ofrånkomligt arv i rakt nedstigande led från hennes rastlösa mammas diskande eksemhänder till hennes eget nervösa duktighetskomplex?Jag har stått halvböjd över skrivbordet och sträckläst Maria Svelands bok hela kvällen. Det är befriande igenkänning som inte är stillastående- AftonbladetSveland kastar sig skickligt mellan nivåerna personligt och politiskt, individuellt och strukturellt och visar hur de hänger ihop. - ExpressenSkitbra! [ ... ] Läs Bitterfittan! Nu! - BokhoraMaria Sveland är prisbelönt författare och journalist. Hon debuterade 2007 med romanen Bitterfittan, som idag räknas till en av våra moderna klassiker. 2013 kom Hatet där hon gjorde upp med antifeminismen och 2015 kom Befrielsen, en roman om det sexuella våldet och om att slå tillbaka. En genomgående tematik i hennes journalistiska och litterära gärning är klass, kön och sexualitet.

Kanon Maria Sveland, mer böcker som får en att känna. Betyg 3 av 5. Maria Sveland är utbildad vid Dramatiska institutets radiolinje och en prisbelönt författare och journalist.

Hon har nämligen insett att hon är bitter trots att hon bara är 30 år. En riktig bitterfitta faktiskt.

RELATERADE BÖKOR