Snöängel

Snöängel - Anna-Karin Palm | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anna-Karin Palm
DIMENSIONERA
4,50 MB
FILNAMN
Snöängel.pdf
ISBN
8791268106376

BESKRIVNING

Snöängel är en skimrande Stockholmsskildring där läsaren leds tillbaka till en tid som var alldeles nyss och ändå tycks så länge sedan, ruvande på mörker och hemligheter. Den unga föräldralösa Hedvig rör sig genom staden, gåtfull och självklar. Berättelsen följer henne i spåren när hon sammanstrålar med vänner och okända – grannarna Henning och Elsa som beskyddande vakar över henne, konstnären Gabriel som omedelbart blir förälskad, väninnan Aisha vars lillebror tycker att hon är en prinsessa, historikern Axel som i hennes närhet råkar ut för egendomliga tidsförflyttningar, Jenny och Gustav från Café Opera som vill använda henne för egna nöjen. Samt den förtvivlade systern Lovisa, vars bortsprungna hund Hedvig nu letar efter. Försöker schäfern Billy visa något genom sina uppdykanden på olika platser? Finns det ett mönster i det som sker, den där underliga vintern i Stockholm 1985–86?

Jag började på en liten hinderbana till stora E när vi var i skogen senast. Snöängel ger inga svar, men det obevekliga, tillika ofrånkomliga slutet, ger en hint: Något måste dö för att något annat ska kunna födas och leva vidare. I och med Snöängel skriver Anna-Karin Palm in sig i en lång tradition av stockholmsskildrare. "Jag vill sätta världen i rörelse" är en uppgörelse med bilden av Selma Lagerlöf som sagotanten på tjugolappen.

Att göra snöänglar är något jag verkligen minns sedan jag var liten! Och stora E tyckte det var minst lika härligt som jag! :) ... Läs Mer.

RELATERADE BÖKOR