Hunger och siden : män och kvinnor i vardagen

Hunger och siden : män och kvinnor i vardagen - Herta Müller | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Herta Müller
DIMENSIONERA
7,39 MB
FILNAMN
Hunger och siden : män och kvinnor i vardagen.pdf
ISBN
1855837209491

BESKRIVNING

På juldagen år 1989 avrättades Nicolae Ceausescu. Då hade han under mer än tjugo år styrt Rumänien med järnhand, utarmat hela befolkningen och skapat en totalitär stat, genomsyrad av medborgarnas rädsla. Oerhört drabbande beskriver Herta Müller här hur hunger och skräck påverkade rumänernas vardag, och hur folket i allmänhet och kvinnorna i synnerhet förföljdes och kontrollerades i en av kalla krigets kommunistdiktaturer. För var och en kommer livet att klyvas i två delar: i Ceausescus tid och i tiden efter. Och där hunger och siden en gång och sedan om och om igen har vidrört varandra, där ett helt land förtätats till några få kvadratmeter som slagit runt som vanvett framför ögonen, där stannar rädslan kvar. Envetet och seglivat, rytmiskt som slagen från ett andra hjärta i knäna, följer den stegen.  Herta Müller är född 1953 i Rumänien och tillhörde en av de tyskspråkiga minoriteterna i landet. Hennes första bok, novellsamlingen Flackland, gavs ut 1982 men hade censurerats av Nicolae Ceausescus regim. Då hon i samband med utgivningen av sin andra bok talade öppet på Frankfurts bokmässa om diktaturen i sitt hemland, förbjöds hon att ge ut fler böcker i Rumänien och tvingades 1987 i landsflykt. Herta Müller är numera bosatt i Berlin. 2009 tilldelades hon Nobelpriset i litteratur för att hon "med poesins förtätning och prosans saklighet tecknar hemlöshetens landskap". Herta Müller har, förutom skönlitteratur, skrivit lyrik samt ett flertal essäer, däribland Hunger och siden, som är översatt till svenska av Bodil Zalesky.

Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris Herta Müllers novell Hunger och siden från Novellix nobelnovellask är egentligen en essä.

Köp boken Hunger och siden : män och kvinnor i vardagen av Herta Müller (ISBN 9789175892863) hos Adlibris. Fraktfritt över 169 kr Alltid bra priser och snabb leverans.

RELATERADE BÖKOR