Ikarosflickan

Ikarosflickan - Helen Oyeyemi | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Helen Oyeyemi
DIMENSIONERA
9,18 MB
FILNAMN
Ikarosflickan.pdf
ISBN
2787850976930

BESKRIVNING

Boken fick betyget 4 av Yukiko Duke i Gomorron Sverige! Jessamy är åtta år, och en flicka med livlig fantasi. Under en resa till moderns familj i Lagos lär Jessamy känna TillyTilly som håller sig gömd på hennes farfars gård. Det konstiga är att när Jessamy återvänder till England dyker TillyTilly upp där också. Hon blir alltmer krävande och hotfull. Allt hon gör får Jessamy skulden för. Vem är den konstiga lilla flickan egentligen? Och varför kan ingen annan se henne? Vänskapen förvandlas till rena skräckupplevelsen. Ikarosflickan är en sällsam blandning av psykologisk studie och skräckroman, men lika mycket en skildring av att vara kluven mellan två kulturer - engelskt radhusliv och nigeriansk folklore. Helen Oyeyemi, född 1984 i Ibadan i Nigeria, är uppvuxen i England. Under skolåren försökte hon övertyga sina vänner om att hon hade magiska egenskaper, kunde tala med bin och framkalla regn. Hon skrev Ikarosflickan redan innan hon hade gått ut skolan.

Wikipedia. Ursula K Leguin interjvuas i The Guardian.

Jessamy är åtta år, och en flicka med livlig fantasi. Under en resa till moderns familj i Lagos lär Jessamy känna TillyTilly som håller sig gömd på hennes farfars gård.

RELATERADE BÖKOR