Sotbrand

Sotbrand - Claes Bäckström, Gunnar Smoliansky | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Claes Bäckström, Gunnar Smoliansky
DIMENSIONERA
4,65 MB
FILNAMN
Sotbrand.pdf
ISBN
4608109846401

BESKRIVNING

»Bara det inte är hos mig det brinner«, brukade Claes Bäckström kommentera brandkåren när den dundrade förbi honom på hans eftermiddagspromenader. En dag kommer han hem och upptäcker att det är hos just honom det brunnit. Sotbrand, upplyser en av brandmännen; sot har lagt sig som en tunn hinna över möbler, böcker, fotografier... Poetiskt och humoristiskt skildrar Claes Bäckström sin upplevelse av denna sotbrand, hur nya ytor, strukturer och scenerier har skapats - scenerier som skulle få en scenograf att dåna av avund och lycka. Han bad fotografen och vännen Gunnar Smoliansky att dokumentera.Claes Bäckström är född 1927 och verksam som konstnär och författare. Han har skrivit två självbiografiska böcker: Främmande pojke på besök (Carlsson 1988) och En förtjusande ung man (Norstedts 2002).Gunnar Smoliansky är född 1933 och verksam som fotograf i Stockholm. Till de senare projekten hör publikationerna Gunnar Smolianskys fotografier från Slussen i Stockholm 1952 (Byggförlaget, 2002) och Waldemarsudde (Byggförlaget, 2004), som också blivit utställningar.Pressröster:»En fin liten bok, inte minst tack vare Gunnar Smolianskys bilder av förödelsen.«Petter Lindgren, Aftonbladet»Han ställer den ljusa världen mot den svarta i varsamma, lätt syrliga reflektioner. Själviakttagelser utan sentimentalitet- men så är Claes också en av Sveriges få gustavianer, i stil och sinne. [...] Till förlaget Modernista som vågat ge ut något så sparsmakat lyfter vi på hatten och säger: "Chapeau!".«Carl Henrik Svenstedt, Kvällsposten

Kontrollera hela tiden skorstenen i hela dess längd speciellt vi bjälklagsgenomgångarna och på vinden samt taket. Bra inlägg, jag var nere i stugan och eldade innan jul, visste inte ens att sotbrand fanns så mycket visste jag. gladasnickaren January 6, 2011 at 16:04 Reply Sam, det är många som inte tänker på det och många får som sagt var sotbränder utan att veta om det, utan har den turen att de slocknar av sig själva innan de hinner sprida värmen ut i bjälklag. En sotbrand visar sig som en eldkvast som kommer ut ur skorstenen och det hörs ett dovt muller.

När sedan vinterkylan kommer och du eldar mer, ökar riskerna för sotbrand. Om du ser en eldkvast ur skorstenen och hör ett dovt muller, stäng alla luckor på eldstaden och ring 112, för då är det stor risk att det är en sotbrand.

RELATERADE BÖKOR