På spaning efter språkets ursprung

På spaning efter språkets ursprung - Sverker Johansson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sverker Johansson
DIMENSIONERA
7,27 MB
FILNAMN
På spaning efter språkets ursprung.pdf
ISBN
5002327692869

BESKRIVNING

Populärvetenskap av högsta klass. Alla de nödvändiga ingredienserna finns där: en påläst författare, ett pedagogiskt sinnelag och en prosa med gott flyt.Svenska DagbladetHur blev människan med språk? Var, när och varför bör­jade vi tala? Det är en av historiens stora gåtor. Än är vi långt ifrån en lösning, men med hjälp av så olika vetenska­per som arkeologi, neurologi, lingvistik och biologi kan vi numera dra några slutsatser, avfärda vissa äldre hypoteser och uppställa nya frågor.Med entusiasm och sakkunskap lotsar Sverker Johansson läsaren genom en djungel av ledtrådar och teorier. Sök­andet efter språkets ursprung börjar många miljoner år tillbaka i tiden, då dagens apor och människor gick skilda evolutionära vägar. Det slutar vid den punkt dit det går att härleda förlagorna till de språk som talas i dag, det vill säga för omkring fem tusen år sedan. Däremellan får vi stifta bekantskap med Homo erectus och neandertalare, med Darwin och Chomsky, med delfiner och näktergalar, med syntax och interjektioner.Men hela tiden tycks spåren leda tillbaka till den omväl­vande period för omkring en och en halv miljon år sedan, då våra förfäder i Afrika ställdes inför nya situationer och alltmer började skilja sig från övriga djur och där språket av allt att döma tycks ha spelat en nyckelroll.En formidabel bildningsresa Det här är boken lingvisterna i Sverige behövt så länge Jag kräver en augustprisnominering. ExpressenJohansson berättar med entusiasm och vilja att folkbilda. Förtjusningen smittar. SpråktidningenDetta är vetenskap och populärvetenskap av bästa märke, och det finns ingen bok på svenska som kommer i närheten vad det gäller bredd och djup. BTJ"En fascinerande och intressant översikt kring människans språk."Smålandsposten

Hur blev människan med språk? Var, när och varför bör­jade vi tala? Det är en av historiens stora gåtor. Med Berg, L.-E.

Natur & Kultur, 2019 Forskning och tänkande om språkets ålder och uppkomst, liksom om dess koppling till intelligens går att spåra till antiken. Men vissa 1900-tals filosofer och vetenskapare har satt en särskild prägel på debatten, ibland polariserad.

RELATERADE BÖKOR