Lägg en slant under tungan : rapporter från ett laboratorium

Lägg en slant under tungan : rapporter från ett laboratorium - Christer Eriksson | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christer Eriksson
DIMENSIONERA
12,66 MB
FILNAMN
Lägg en slant under tungan : rapporter från ett laboratorium.pdf
ISBN
8048955238484

BESKRIVNING

"Christer Erikssons senaste roman visar än en gång att vi har att göra med ett av de stora, svenska författarskapen... Erikssons språk är precist, här finns aldrig ett onödigt ord, aldrig, om inte avsiktligt, en haltande mening ... Lägg en slant under tungan är en roman vars språk, psykologiska djup och existentiella tematik trots det tunga ämnet avsätter vackra spår hos läsaren."Claes Wahlin, Aftonbladet"Så blir 'Lägg en slant under tungan' också en berättelse om hur ett författarskap tar form. Men det som framför allt griper tag och ligger kvar och vibrerar i läsarens eget minne är de kringgående rörelserna i bilderna av fadern, försöken att förstå honom och skriva fram denna förståelse kantad av sårig kärlek och hat."Jesper Olsson, Svenska DagbladetFadern är sträng och egocentrisk. Men bakom fasaden döljer sig en djup, oförlöst kärlek.Sonen - Minnet - identifierar sig med fadern. Det är en smärtsam och dramatisk process. Ofta har Minnet förts in på avvikande, smala och mörka vägar. Nu ligger fadern på sin dödsbädd, och Minnet står äntligen inför möjligheten att helt bli sin egen.Lägg en slant under tungan är en okonventionell familjekrönika med viss anknytning till Christer Erikssons tidigare böcker, särskilt den kritikerrosade Handens hjärta från 2007 och Betraktelser under spelets gång.Christer Eriksson (f. 1943) har gett ut ett tiotal romaner och belönats bl.a. med Svenska Dagbladets litteraturpris (1986), Litteraturfrämjandets Stora Romanpris (1991) och Samfundet De Nio pris 2008.

Fynda Claes Olsson Kista billigt här! Kommissionen avser att lägga fram förslag till lagstiftning under nästa år vilket skulle kräva CO2 -utsläpp från nya tunga fordon ska certifieras, rapporteras och följs upp. Kommissionen har uppmanat Europaparlamentet och rådet att stödja strategin.

En medelålders man, som kallar sig Minnet, betraktar i korta avsnitt hågkomster från sitt liv. Huvudpersoner i den berättelse som växer fram är Minnet och hans ambivalente far. Den 10 juli skrev jag att jag hade läst "Lägg en slant under tungan" med underrubriken "Rapporter från ett laboratorium" men inte var beredd... Man har skymtat interiörer från föräldrahemmet i ett par av hans tidigare böcker, men det är först med den nya romanen Lägg en slant under tungan som hans fadersrelation ställs i centrum.

RELATERADE BÖKOR