Håll käften och var söt

Håll käften och var söt - Vita Andersen, Helena von Zweigbergk | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Vita Andersen, Helena von Zweigbergk
DIMENSIONERA
6,78 MB
FILNAMN
Håll käften och var söt.pdf
ISBN
3130078736665

BESKRIVNING

Barnen i Vita Andersens noveller är skyddslösa och utsatta. Långsamt inser de att livet styrs av hårda regler och motvilligt anpassar de sig till en värld där människors grymhet, fientlighet, förfall och avund är vardag. De lär sig hålla käft och som vuxna formas de att leva upp till rådande kvinnoideal. Krampaktigt försöker de förvandla sin verklighet efter allehanda drömrecept. ”Håll käften och var söt” är drabbande och mörk, skriven med en skarp blick för detaljerna men också med en rå och förlösande humor. Vita Andersens novellsamling slog ner som en bomb när den kom ut första gången på svenska 1979, och äger fortfarande kraften att beröra på djupet. En modern klassiker redo att upptäckas av en ny generation.

Andersen är dotter till Aage Neutzsky-Wulff och halvsyster til Erwin Neutzsky-Wulff.När Andersen växte upp placerades hon ofta utanför hemmet, på barnhem och i familjehem.Hon skriver utifrån sina egna erfarenheter, och hennes romaner handlar om barn och vuxnas svek mot barn. Kultur Håll käften och var söt i skolan. Vad vet lärare om genus Frilansjournalisten Gunilla Granath har wallraffat både på högstadiet och på Lärarhögskolan och funnit en skolvärld som ... "Håll käften och var söt" är drabbande och mörk, skriven med en skarp blick för detaljerna men också med en rå och förlösande humor.

Ofta handlar det om relationen mellan mor och dotter. Mödrar som inte vill ha sina döttrar, som slår, super och luras. Håll käften och var söt var titeln på en novellsamling om kvinnor av den danska författaren Vita Andersen utgiven på svenska 1979.

RELATERADE BÖKOR