Aldrig ensam, alltid ensam : samtalen med Göran Persson 1996-2006

Aldrig ensam, alltid ensam : samtalen med Göran Persson 1996-2006 - Erik Fichtelius | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Erik Fichtelius
DIMENSIONERA
8,52 MB
FILNAMN
Aldrig ensam, alltid ensam : samtalen med Göran Persson 1996-2006.pdf
ISBN
8799075701780

BESKRIVNING

Aldrig ensam, alltid ensam är en intervjubok och en dokumentation över statsminister Göran Perssons tio år vid makten, 1996 2006. Aldrig tidigare hade en journalist under så lång tid och så nära kunnat följa en sittande regeringschef. 57 intervjuer spelades in för en tv-dokumentär som sändes efter att Persson avgått. Det blev omkring etthundra timmar samtal mellan Persson och SVT-journalisten Erik Fichtelius, som förutom tv-filmen också redigerade det digra materialet till denna bok, som ursprungligen utkom 2007.Här berättar Göran Persson med stigande uppriktighet om sina möten med utländska ledare, hur han bildat sina regeringar och tänkt kring sina ministrar. Han beskriver sin ilska över oppositionspolitiker och sin frustration över medierna. Vi får följa honom i triumfen som EU:s ordförande och i katastrofen i EMU-valet. Han berättar om sorgen efter Anna Lindh och svårigheten att hitta en efterträdare. Han intervjuas några dagar efter tsunamikatastrofen och om sin relation till kungen. Han formulerar sina visioner och talar om vad som blev av alla drömmar.Boken formar en berättelse om en dramatisk tioårsperiod som tog slut i september 2006.

Aldrig tidigare har en journalist under så lång tid och så nära kunnat följa en sittande regeringschef. Aldrig ensam, alltid ensam är en intervjubok och en dokumentation över statsminister Göran Perssons tio år vid makten, 1996 2006. ...

E rik Fichtelius mångåriga intervjuer med Göran Persson är en ur flera synpunkter intressant dokumentation av en socialdemokratisk ledares väg till och umgänge med makten. Den blir inte mindre intressant därför att Persson aldrig var påtänkt som ledare.

RELATERADE BÖKOR