Hövdingen

Hövdingen - Per Wahlöö | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Per Wahlöö
DIMENSIONERA
9,68 MB
FILNAMN
Hövdingen.pdf
ISBN
2797178015341

BESKRIVNING

När Per Wahlöö debuterade 1959 var det med Hövdingen, en idag klassisk idrottsskildring, lika makalöst festlig som bitsk i sin beskrivning av spelet i de lägre fotbollsdivisionerna. Bakom lustigheterna lurar mörkare undertoner; redan här i debutboken anar man Wahlöös sociala engagemang i en rad frågor. Det är också en bok om mänsklig hänsynslöshet. Fotbolls-ledaren som kallas för Hövdingen är en skrupelfri streber som ger sig den på att föra upp sitt bottenlag genom divisionerna, om han så ska gå över lik. För Hövdingen blir hans egen och klubbens framgång synonyma. ”Om jag inte hade det här så vet jag tamejfan inte va jag skulle ta mig till”, bekänner han i ett känsligt ögonblick. Och i Hövdingens värld är spelet bakom kulisserna oftast långt mycket viktigare än spelet på planen. Per Wahlöö föddes 1926 och var i grunden journalist. Utöver sina egna böcker skrev han tillsammans med sin hustru Maj Sjöwall de älskade och kritikerrosade böckerna om kommissarie Martin Beck. Per Wahlöö dog 1975 – men hans böcker lever vidare.

Boken har 2 st läsarrecensioner. Sleepmode för om man inte ska använda Hövdingen på länge; Högre ljud och olika ljud vid aktivering, avaktivering och lågt batteri och kritiska fel. 4 st nya skal som också är one size.

Nu kräver mannen en ny - men företaget vägrar. "Jag har ju inte hoppat bungyjump med den". Hövdingen i Högom.

RELATERADE BÖKOR