Hövdingen

Hövdingen - Per Wahlöö | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Per Wahlöö
DIMENSIONERA
5,27 MB
FILNAMN
Hövdingen.pdf
ISBN
8218687169172

BESKRIVNING

När Per Wahlöö debuterade 1959 var det med Hövdingen, en idag klassisk idrottsskildring, lika makalöst festlig som bitsk i sin beskrivning av spelet i de lägre fotbollsdivisionerna. Bakom lustigheterna lurar mörkare undertoner; redan här i debutboken anar man Wahlöös sociala engagemang i en rad frågor. Det är också en bok om mänsklig hänsynslöshet. Fotbolls-ledaren som kallas för Hövdingen är en skrupelfri streber som ger sig den på att föra upp sitt bottenlag genom divisionerna, om han så ska gå över lik. För Hövdingen blir hans egen och klubbens framgång synonyma. ”Om jag inte hade det här så vet jag tamejfan inte va jag skulle ta mig till”, bekänner han i ett känsligt ögonblick. Och i Hövdingens värld är spelet bakom kulisserna oftast långt mycket viktigare än spelet på planen. Per Wahlöö föddes 1926 och var i grunden journalist. Utöver sina egna böcker skrev han tillsammans med sin hustru Maj Sjöwall de älskade och kritikerrosade böckerna om kommissarie Martin Beck. Per Wahlöö dog 1975 – men hans böcker lever vidare.

Hövdingen har vid ett annat tillfälle lösts ut när min kedja har hoppat. Hövdingen. Familjen Larsson.

Telefon: 0383-105 .. Hur lång är batteritiden? Kan jag använda Hövding med glasögon? Eller med tuppkam? Ta en titt på vår FAQ och hitta svar om Hövding. Hövding 2.0 är en innovativ airbag för urbana cyklister på 2 hjul. Kragen erbjuder högklassiskt skydd vid olycka och är 8x säkrare än en traditionell cykelhjälm.

RELATERADE BÖKOR