Den vita stenen

Den vita stenen - Gunnel Linde | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gunnel Linde
DIMENSIONERA
11,19 MB
FILNAMN
Den vita stenen.pdf
ISBN
9241554969493

BESKRIVNING

Hos häradshövdingen bor Fia med sin mamma och den argsinta hushållerskan tant Malin. Det är tur att Fia har den vita stenen – den vackraste, slätaste tröstestenen som finns! Fia tänker aldrig ge bort den till någon. Men när hon träffar Farornas konung förvandlas hon till Fideli och ingenting är längre som förut:– Om jag ritar ögon näsa och mun på kyrkklockan, får jag den vita stenen av dig då? frågade Farornas konung.– Ja det får du, sa Fideli och sprang bort från grinden på sina förtrollade fötter.Och nu ska boken handla om Farornas konung och Fideli.Berättelsen om hur Fideli och Farornas konung ger varandra utmaningar för att få den vita stenen har förtrollat flera generationer med sin unika blandning av äventyr, poetisk barndomsskildring och försiktigt spirande förälskelse. Nu finns äntligen Gunnel Lindes barnboksklassiker Den vita stenen i nyutgåva på Alvina förlag!Författaren Gunnel Linde (1924-2014) är en av dem som har betytt mest för svensk barnkultur. Hon var författare, journalist, illustratör samt TV- och radioproducent. Sammanlagt skrev hon mer än 30 böcker och skapade 82 radio- och tv-serier. Tillsammans med Berit Hedeby grundade hon BRIS och hon var en av dem vars engagemang ledde till att barnaga är förbjudet i Sverige sedan 1979.Den vita stenen är Gunnel Lindes mest kända bok och en av de mest älskade barnboksklassikerna. Den belönades med Nils Holgersson-plaketten och blev en oförglömlig tv-serie 1973.

Den belönades med Nils Holgersson-plaketten och blev en oförglömlig tv-serie 1973. Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt. Julia Hede-Wilkens in Den vita stenen (1973) Den vita stenen.

Ändra Sortering efter: Äldsta först . Flest avsnitt A-Ö Äldsta först Nyaste först Del 3 av 13.

RELATERADE BÖKOR