Den unge Werthers lidanden

Den unge Werthers lidanden - Johann Wolfgang von Goethe | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johann Wolfgang von Goethe
DIMENSIONERA
8,74 MB
FILNAMN
Den unge Werthers lidanden.pdf
ISBN
4857827583264

BESKRIVNING

Den unge konstnären Werther anländer till landsbygden och den lilla vackra orten Wahlheim.  Här slår han sig snart till ro, lär känna lokalbefolkningen och blir efter en tid bjuden med på bal. Där träffar han Lotte och blir blixtförälskad, trots att den unga vackra flickan redan är trolovad med en annan man. Detta är startpunkten på ett gastkramande ödesmättat drama som visar hur livsfarligt det kan vara att följa sitt hjärta. Den unge Werthers lidanden har fascinerat läsare i snart 250 år. Sällan har en roman haft ett så stort inflytande på sina läsare som Johann Wolfgang von Goethes (1749-1832) odödliga förstlingsverk. Hela Europa var fyllt av unga som klädde sig som Werther, levde som Werther och förälskade sig som Werther.  Romanen är ett av litteraturens stora mästerverk om olycklig kärlek och dess ibland förödande konsekvenser.

Boken utspelar sig i ett vackert Tyskland på 1700-talet. På den tiden när boken skrevs (1774) var temat kärlek väldigt stort. Johann Wolfgang von Gothe (1749-1832) född i Weimar, Tyskland, ses allmänt som en av tidernas största författare och tänkare.

Boken handlar om Werther som blir förälskad i Lotte. Den unge Werthers lidanden handlar just om en fiktionell karaktär vid namnet Werther som mitt i sin "vandringsväg" (livets gång) faller för en ung dam vid namnet Lotte. Berättelsen baserar sig till stor del på breven som Werther skriver till sin vän Wilhelm, där han beskriver kärleken till Lotte, som blir orsaken till hans tidiga död. 2017-sep-05 - Denna pin hittades av Amanda Luiken.

RELATERADE BÖKOR