Den unge Werthers lidanden

Den unge Werthers lidanden - Johann Wolfgang von Goethe | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johann Wolfgang von Goethe
DIMENSIONERA
9,88 MB
FILNAMN
Den unge Werthers lidanden.pdf
ISBN
7919076130305

BESKRIVNING

Den unge konstnären Werther anländer till landsbygden och den lilla vackra orten Wahlheim.  Här slår han sig snart till ro, lär känna lokalbefolkningen och blir efter en tid bjuden med på bal. Där träffar han Lotte och blir blixtförälskad, trots att den unga vackra flickan redan är trolovad med en annan man. Detta är startpunkten på ett gastkramande ödesmättat drama som visar hur livsfarligt det kan vara att följa sitt hjärta. Den unge Werthers lidanden har fascinerat läsare i snart 250 år. Sällan har en roman haft ett så stort inflytande på sina läsare som Johann Wolfgang von Goethes (1749-1832) odödliga förstlingsverk. Hela Europa var fyllt av unga som klädde sig som Werther, levde som Werther och förälskade sig som Werther.  Romanen är ett av litteraturens stora mästerverk om olycklig kärlek och dess ibland förödande konsekvenser.

(-) Ändå skulle Werther egentligen aldrig blivit Werther utan hetat Karlsson och baserat sig på en berättelse av Sven Hemmel. Den unge Werthers lidanden är skriven på ett poetiskt och känslouttömmande sätt. Werthers känslor är stora, kanske som allra störst är den otroliga lycka som föregår hans stora misär.

Båda är svärmiska drömmare som har svårt att finna sig tillrätta i det förkonstlade samhället. Valet att göra en meta-film, en film om en film, kommenterade Alexandersson i DN (30.1.1990): "Det går ju inte att filmatisera "Den unge Werthers lidanden" precis som den är, det skulle bara bli korkat. (-) Ändå skulle Werther egentligen aldrig blivit Werther utan hetat Karlsson och baserat sig på en berättelse av Sven Hemmel. Den unge Werthers lidanden är skriven på ett poetiskt och känslouttömmande sätt.

RELATERADE BÖKOR