Den persiska litteraturen : essäer

Den persiska litteraturen : essäer Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
12,91 MB
FILNAMN
Den persiska litteraturen : essäer.pdf
ISBN
6872861754213

BESKRIVNING

Den persiska litteraturen: Essäer är den första breda introduktionen till den persiska litteraturen på svenska. Bokens kapitel spänner över två tusen år och behandlar poesi och prosa, språk, religion och politik.Bo Utas forskargärning har uppmärksammats såväl i Sverige som internationellt. I denna volym samlas för första gången hans arbeten på svenska om den persiska litteraturen och kulturen.

Essäer och översättningar. Den persiska litteraturen: Översättningar ger för första gången en översikt över det persiska språkets mästerverk på svenska. Översättningarna spänner över mer än tusen år, från klassiker som Ferdousi och Rumi till samtida författare som Forugh Farrokhzād och Mahmud Doulatābādi. Ärade medlem! I samband med seminariet Persisk litteratur under 1000 år som arrangeras av Skandinaviska sällskapet för iranistik på Medelhavsmuseet lördagen den 12 november utkommer Bo Utas efterlängtade antologi Persisk litteratur: Essäer och översättningar.

Den persiska litteraturen: Essäer är den första breda introduktionen till den persiska litteraturen på svenska. Bokens kapitel spänner över två tusen år och behandlar poesi och ... Persisk litteratur är litteratur på det persiska språket.

RELATERADE BÖKOR