Levande och döda

Levande och döda - Han Kang | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Han Kang
DIMENSIONERA
6,76 MB
FILNAMN
Levande och döda.pdf
ISBN
8578400061324

BESKRIVNING

Levande och döda börjar med ett stort antal mänskliga kroppar uppradade längs väggen i en gympasal. Det stinker i värmen, uppsvällda tår sticker ut under lakanen »som tjocka stumpar ingefära«. Det är 1980, platsen är Kwangju i Sydkorea. Hundratals studenter som protesterat mot regimen har just mördats av militären i en massaker. I massan av dödade unga människor vandrar en pojke, Dong-ho, omkring. Han letar efter sin vän. När han hittar honom, kommer han då att vara levande eller död? Och vad händer med själen hos den kropp som slutar leva?I en serie länkade episoder som rör sig från 1980 fram till vår tid, gör berättaren nedslag i ett samhälle präglat av censur och skräckfylld tystnad. Samtidigt finns hela tiden en mäktig drivkraft att minnas, berätta och ge mänskligheten tillbaka till dem som berövats den.Med Levande och döda introduceras den mångfaldigt prisbelönta Han Kang på svenska. Hennes roman är ett stilistiskt mästerverk vars klara skönhet kontrasterar mot den brutala materian. Liksom en Primo Levi eller en Solsjenitsyn, tar hon sig an den stora och svåra frågan om människors handlingar, deras potential för grymhet och ömhet. Han Kang är född i Kwangju, Sydkorea och flyttade till Seoul vid tio års ålder. Fyra månader senare inträffade i hennes forna hemstad den massaker som Levande och döda behandlar. Hon debuterade som författare 1993. 2007 kom Vegetarianen, den kortroman som blev hennes genombrott utanför Sydkorea och 2016 belönades med Internationella Man Booker-priset.

Det är 1980, platsen är Kwangju i Sydkorea. Hundratals studenter som protesterat mot regimen har just ... Och det är till just en sådan som Håkan Nesser förlagt sin senaste roman, "Levande och döda i Winsford", som löpt som sommarföljetong här i SvD.

- När stenkastningen fortsätter och min kollega ligger levande död på marken finner jag ingen annan anledning än att ta fram pistolen.; Och av den där händelsen som förvandlade Miro till en levande död och ... Levande och döda är en tung liten roman, en mångbottnad berättelse som vackert och oroande skildrar hur övergrepp fräter sönder människors liv. Andreas Norman, Sydsvenskan.

RELATERADE BÖKOR