Madonna i päls

Madonna i päls - Sabahattin Ali | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sabahattin Ali
DIMENSIONERA
5,91 MB
FILNAMN
Madonna i päls.pdf
ISBN
5779029154721

BESKRIVNING

Tjugotalets Berlin är en metropol som sprakar av liv, en stad präglad av banbrytande konst, politiskt muller och sjaskiga kabaréer. En ung turkisk man, Raif, kommer till den tyska huvudstaden för att gå i lära och så småningom kunna ta över faderns tvålfabrik hemma i Turkiet. Men Raif är en känslig drömmare, och mer intresserad av litteraturen och konsten än av att lära sig ett yrke. På ett galleri får han syn på en tavla, ett självporträtt av en kvinna som han inte kan sluta tänka på. När han väl lär känna konstnären, den viljestarka, självständiga Maria, är det ett möte från vilket det inte finns någon återvändo.Madonna i päls är en bitterljuv berättelse om intensiv kärlek, om människans ensamhet och om att kuvas av livet. Romanen gavs ut för första gången 1943 och förde länge en undanskymd tillvaro. De senaste åren har den dock på nytt blivit ett fenomen i Turkiet, där den toppat bästsäljarlistorna. Att läsa Ali, som var dissident och fängslades för sina åsikter, har blivit ett politiskt ställningstagande.

Ibland händer det att en bok går obemärkt förbi när den först publiceras, för att många år senare upptäckas av en ny generation och räddas från evig glömska. "Madonna i päls är en oemotståndlig pärla om kärlek och krossade drömmar där könsrollerna är underbart omvända." M-Magasin. En bitterljuv berättelse om intensiv kärlek! Tjugotalets Berlin sprakar av liv. Madonna i päls är en bitterljuv berättelse om intensiv kärlek, om människans ensamhet och om att kuvas av livet.

Att läsa Ali, som var dissident, har blivit ett politiskt ställningstagande. Finns på följande bibliotek. 33 av 38 exemplar finns att låna, 1 exemplar under inköp Sabahattin Alis roman "Madonna i päls" är väl värld att äntligen få många läsare, skriver Viktor Andersson.

RELATERADE BÖKOR