Ta itu

Ta itu - Kristina Sandberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kristina Sandberg
DIMENSIONERA
9,73 MB
FILNAMN
Ta itu.pdf
ISBN
6842656830146

BESKRIVNING

Maria bor i mellansvensk stad med sin man Anders och deras två barn, Fredrik och Siri. Hon jobbar deltid för att kunna studera konsthistoria på distans. Varken Anders eller barnen har någon förståelse för hennes vilja att göra något annat. Maria har svårt att stå emot det tryck som hon upplever från omgivningen. Hennes rädsla för att misslyckas blir allt större och osäkerheten omvandlas till destruktivitet. Hon drar sig undan, hon dricker i smyg, som tröst och flykt. Maria hamnar utanför familjens cirkel. Det blir hon mot dem, de mot henne och sammanbrottet kommer sakta men oundvikligt. Kristina Sandbergs roman är en drabbande skildring om kvinnliga villkor och sociala mönster och om hur svårt det är att passa in i de roller som givits oss.

En alldeles för vanlig syn i Oskarshamn, enligt skribenten. Oskarshamns gator och torg översvämmas av fimpar och snusförpackningar.

Den nya friare tillvaron är samtidigt fylld av till krav förklädda "möjligheter", nu när en kvinna måste hinna med att både arbeta och ta hand om hemmet. Kommissionen ska ta itu med fyra områden, jämställda löner - behövs det till exempel mer statistik än den Medlingsinstitutet förmedlar, jämställda inkomster i övrigt, jämställd fördelning av stödåtgärder och jämställda arbetsplatser. Kommissionen ska kartlägga, analysera och ge förslag till förbättringar. Ta itu utkom första gången 2003.

RELATERADE BÖKOR